Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2023,
8.34

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

račun Planet 18 Planet TV

Sreda, 22. 3. 2023, 8.34

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Račun smo dolžni vzeti, a do zdaj niti ene globe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: nas aprila čaka stavka poštarjev? SDS zahteva sklic nujne seje zaradi ukinitve upravnih enot, govora bo tudi o škodljivih energijskih pijačah. Več ob 18. uri na Planetu. 

Planet 18
Planet TV Ko prideš k predsednici na razgovor in ona omeni motor #video

Ste v zadnjem letu čutili olajšanje, ko v trgovinah ni bilo več treba prevzeti računa za opravljeni nakup? Ali ste ga vzeli iz dolžnosti in vrgli v najbližji smetnjak? Tega početja bo že spet očitno kmalu konec.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Državni zbor je namreč na včerajšnji seji vnovič soočil mnenja glede novele zakona o davčnem potrjevanju računov, na katero je državni svet zaradi glob za primer neprevzetega računa izglasoval odložilni veto. Koalicija novelo podpira, opozicija je proti – ljudem bi morali zaupati, pravijo. Državni zbor bo o noveli znova glasoval v sredo, za potrditev bo potrebnih najmanj 46 glasov, ki so glede na slišano zagotovljeni.

Sistem davčnega potrjevanja računov je bil z zakonom uveden že leta 2016. Vse od takrat pa do februarja lani je bilo izročanje davčno potrjenih računov obvezno. Od lani pa do danes je bilo izročanje računov neobvezno, razen če je stranka to zahtevala. Izdajanje računov pa je bilo ves čas, od uvedbe davčne blagajne leta 2016, obvezno.

In katere so dejavnosti, v katerih so pri finančni upravi zasledili velik upad izdanih računov? V frizerski, kozmetični in pedikerski dejavnosti se je število izdanih računov zmanjšalo za več kot 20 odstotkov, v gostinstvu je bil padec števila izdanih računov nekoliko manjši, najmanj računov pa je bilo leta 2022 v primerjavi z letom 2019 izdanih v gradbeništvu: več kot trideset odstotkov manj. 

Novela med drugim določa, da bo lahko kupce, ki računa ne bodo prevzeli, tako kot pred dobrim letom dni doletela globa 40 evrov. Te sicer še nikoli niso izrekli. 

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: nas aprila čaka stavka poštarjev? SDS zahteva sklic nujne seje zaradi ukinitve upravnih enot, ter tudi o škodljivih energijskih pijačah. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV Več kot dvesto tisoč Slovenk, ki nimajo ginekologa #video
Planet 18
Planet TV Prvi na svetu, tudi pri poslikavi superg #video
Planet 18
Planet TV Uvoz iz Rusije v Slovenijo se je povečal za 2,5-krat #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte