SiolNET. Planet TV Novosti
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zdravnik brez vesti

Turški zvezdnik je imel pomisleke, preden je sprejel vlogo "dr. Housa"

0,03

termometer

Na Planetu lahko od ponedeljka do petka ob 19.45 spremljate turško zdravniško serijo Zdravnik brez vesti, ki je nastala kot priredba ameriške serije o zloglasnem doktorju Housu. Preden je sprejel vlogo doktorja "Housa" oziroma v turški različici doktorja Hekimoğluja, je imel priljubljeni turški igralec Timuçin Esen kar nekaj pomislekov.

Zdravnik brez vesti Planet TV Po dr. Housu prihaja Zdravnik brez vesti

Zdravniško serijo o doktorju Housu si je po vsem svetu ogledalo več kot 80 milijonov ljudi, priljubljeni turški igralec Timuçin Esen je priznal, da je bil tudi on med njimi.

"Gledal sem ga pred leti, ko je prišel na male zaslone. Ko sem dobil ponudbo, da bi prevzel glavno vlogo v turški različici, pa sem si ga ogledal še enkrat," je povedal igralec in priznal, da je imel pomisleke, ali stopiti v tako velike čevlje. Nenazadnje je v tej vlogi igralec Hugh Laurie navdušil gledalce po vsem svetu. 

Zdravnik brez vesti Planet TV To je filmski zvezdnik sporočil svojemu nasledniku

"Na začetku sem imel nekaj pomislekov. To ni bila lahka odločitev. Zavedal sem se, da bo to težko delo v vseh pogledih. Gre za serijo, ki je bila gledana po vsem svetu in je skoraj ustvarila svoj žanr. Zato je bila letvica že na začetku postavljena zelo visoko," je povedal igralec.

Zdravnik brez vesti | Foto:

Timuçin Esen je povedal, da ga je zgodba serije navdušila tudi zato, ker je drugačna od preostalih zdravniških serij.

"Kot veste, je serijo o doktorju Housu, po kateri je bil prirejen Zdravnik brez vesti, navdihnil Sherlock Holmes. Gre za detektivsko zgodbo, ki se odvija v človeškem telesu. Telo obravnavamo kot kraj zločina, 'detektiv' Hekimoğlu in njegova ekipa pa poskušajo skrivnostne primere reševati z izjemnimi in neobičajnimi metodami. Pri tem veliko tvegajo in takšen pristop morda v resničnem življenju ne bi naletel na veliko odobravanja. Prav zato se občinstvu morda lik zdi protisloven."

Timuçin Esen | Foto: Timuçin Esen

Čeprav serija Zdravnik brez vesti temelji na poznanem formatu, so turški ustvarjalci vložili veliko časa in dela v predelavo. "Veliko smo razmišljali o tem, kako bi jo prilagodili kulturi naše države in kako narediti zgodbo in like sredozemske. Temu smo se posvetili zelo natančno," je, še preden so si serijo na malih zaslonih lahko ogledali turški gledalci, razkril igralec. Ti so jo pozneje izglasovali za najboljšo predelavo v zgodovini turške televizije.

Zdravnik brez vesti bo na Planetu od ponedeljka do petka ob 19.45. Ob 21. uri ne zamudite avstralske različice ljubezenskega eksperimenta Poroka na prvi pogled.

Poroka na prvi pogled Planet TV Prijavite se v novo sezono oddaje Poroka na prvi pogled Družinski dvoboj Planet TV Prijavite se v televizijski šov Družinski dvoboj Nova priložnost Planet TV Spremljajte novo nadaljevanko Nova priložnost Skrivnosti Brokenwooda Planet TV Ob petkih rešujemo Skrivnosti Brokenwooda
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Še več vsebin vas čaka na Planeteka.si.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin