Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 8. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

Planet TV Vice

Torek, 28. 8. 2018, 18.00

5 let, 8 mesecev

Viceland: Države skozi modo

Modna oblikovalka, ki podpira Hezbolah #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Viceland | Foto Planet TV/Vice

Foto: Planet TV/Vice

V dokumentarni seriji Države skozi modo manekenka in igralka Hailey Gates odkriva tudi tisto manj lepo plat modne industrije v različnih državah sveta. V tokratnem delu bo obiskala Libanon, kjer se je med drugim pogovarjala z borcem Hezbolaha in modno oblikovalko, ki podpira to teroristično organizacijo.

Hailey Gates se je v oddaji Države skozi modo, ki si jo nocoj lahko ogledate na Planet TV, v Bejrutu pogovarjala z 18-letnim borcem Hezbolaha, ki se je ravnokar vrnil iz Sirije. Že od mladih nog se je hotel pridružiti Hezbolahu, ki je kot paravojska nastal v osemdesetih, da bi zavaroval južni Libanon pred Izraelci. Postal je ena od najmočnejših političnih skupin v Libanonu. Danes se v Siriji bori na strani Bašarja al Asada.

Hailey Gates v pogovoru z mladim borcem Hezbolaha. | Foto: Planet TV/Vice Hailey Gates v pogovoru z mladim borcem Hezbolaha. Foto: Planet TV/Vice

Mladi borec je povedal, da se bori v Siriji, da bi Isisu preprečil širitev v Libanon. Ker bi Isis, če bi vdrl v Libanon, po njegovem mnenju požgal hiše in posiljeval ženske. 

Libanonska modna oblikovalka Farah. | Foto: Planet TV/Vice Libanonska modna oblikovalka Farah. Foto: Planet TV/Vice

Na območju v Libanonu, ki ga nadzoruje Hezbolah, pa ima svoj modni atelje tudi modna oblikovalka Farah, s katero se je pogovarjala Hailey. Farah javno podpira teroristično skupino Hezbolah. Uveljavila se je kot voditeljica propagandnih prispevkov zanje. Z modo pa se je začela ukvarjati šele pred kratkim.  

Viceland
Planet TV Begunce izkoriščali kot poceni delavno silo #foto

Farah po eni strani podpira Hezbolah in sirskega predsednika Al Asada, po drugi strani pa v svojem ateljeju zaposluje Sirce, ki so morali ravno pred Asadovim režimom kot begunci zbežati v Libanon, in jim ponuja delo in možnost za preživetje.

Več o življenju o tem, kaj sta povedala mladi borec in modna oblikovalka, boste izvedeli v nocojšnjem delu dokumentarne serije Države skozi modo ob 22.30 na Planet TV.
Planet TV Ko moda razkriva družbene probleme
Ne spreglejte