Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 6. 2022,
14.59

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Planet TV Festival Čokolada in vino

Ponedeljek, 6. 6. 2022, 14.59

1 leto, 10 mesecev

Festival Čokolada in vino se je uspešno zaključil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Festival vina in čokolade

Kdor se je najedel vsega dobrega, se je najedel; kdor se pa ni, naj kar lepo počaka na naslednje leto. Tako se je festival Čokolada in vino uspešno zaključil. Vsem tistim, ki ste letos zamudili, pa si namenjamo naslednje vrstice.

Ljubitelji čokolade, še vedno prisegajo na Sacher torto, čeprav se morda zdi malo staromodna, saj je originalni recept star že stodevetdeset let. Vsi vemo, da je težko pripraviti zelo dobro sacher torto. Recept je dolgo veljal za veliko skrivnost, na tem festivalu pa so si obiskovalci lahko celo ogledali kako se pripravi in speče.

Če Prešernova kroglica postaja sinonim za Ljubljano, je Mozartova kroglica že sinonim za Salzburg, z Dunaja pa se skoraj ne moreš vrniti domov, ne da bi se tam posladkal s Sacher torto. Če pa pridete v Podčetrtek vam po Sacher torto ni treba na Dunaj.

To pa še ni vse. Ljubitelji dobrega vina so tudi prišli na svoj račun. V zgornjem nadstropju festivala so lahko degustirali različna vina lokalnih vinogradnikov. Ves čas pa so za glasbeno zabavo skrbeli prijetni zvoki Šani šenija, BQL-a in Trnja live acoustic, lokalnih fantov, ki znajo širiti dobro voljo.

Domačini pa so pokazali, da jim ni samo za zabavo ampak da jih druži in povezuje tudi plemenitost. Zato so organizirali humanitarni tek za društvo Debra., ki pomagajo otrokom s težkim genetskim obolenjem, bulozno epidermolizo.

Ko smo dodobra poskrbeli za lačne želodce in srbeče pete, ko smo odtekli solidarnostni tek pa smo odhiteli, še na predstavitev županovega vina.

Dolgčas ni bilo nikomur. Otroci so se sladkali in ustvarjali v svojih "Mega čokoladnih otroških kotičkih" in drugih umetniških kotičkih, gospe pa so se razvajale v lepotilnih kotičkih. Za utrujene pa je bilo v "Kulinaričnem šotoru" poskrbljeno tudi s "sprostitveno plažo".

Ne spreglejte