SiolNET. Planet TV Novosti
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Andrea Bocelli je nagovoril slovensko občinstvo #video

0,01

termometer

Eventim |  | Foto:

Slavni italijanski tenorist pred koncertom, ki bo 8. oktobra v Ljubljani, razkriva, zakaj je ta dan zanj poseben.

Čeprav se ime Andree Bocellija že od začetkov njegove kariere povezuje z vrhunskimi vokalnimi sposobnostmi, svojevrstno barvo glasu in brezhibno glasbeno-scensko produkcijo, ljubitelji glasbe vsak njegov koncert še zmeraj pričakujejo z enakim navdušenjem. Priljubljeni tenorist bo 8. oktobra 2022 nastopil v Stožicah, kjer bo izvedel najbolj znane operne arije in svoje največje uspešnice, vse v znamenju umetnikovega večnega navdiha – ljubezni.

Bocelli je posebej za slovensko občinstvo povedal: "Srečen sem, ker se po dolgem času vračam v Ljubljano in to na zame prav poseben dan – 8. oktober je namreč rojstni dan mojega sina. Ob tej priložnosti se bom še posebej potrudil občinstvo nagovoriti z najlepšo glasbo. Res se veselim, da se bomo ponovno srečali. Kmalu!"

Slovensko občinstvo je imelo že večkrat priložnost doživeti Bocellijev koncert, a vendar italijanski tenorist ničesar ne prepušča naključju, zato se ni treba čuditi, da je njegovo ime zagotovilo za glasbeni dogodek, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše ljubitelje klasične glasbe.

Eventim | Foto:

Andrea Bocelli, ki izhaja iz Toskane v Italiji, je na pot slave stopil leta 1992 z nastopom na sanremskem festivalu. Kmalu je sledila prva velika vloga v Verdijevi operi Macbeth, največja prelomnica pa je bila pesem Con te partiro, katere priredba v duetu s svetovno znano sopranistko Sarah Brightman je leta 1996 zasedla vrh glasbenih lestvic in sčasoma postala ena najbolj priljubljenih pesmi vseh časov.

S svojo bogato diskografijo in številnimi priznanji stroke Bocelli že tri desetletja suvereno kraljuje v svetu glasbe. Najbolj priljubljeni svetovni tenorist je v Ljubljani nazadnje nastopil leta 2016, ko ga je občinstvo pričakalo in pospremilo z ovacijami, kar je že dolgo običajno za enega najslavnejših svetovnih glasbenikov.

Vstopnice za prihajajoči koncert lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin