Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
8.41

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Klepet ob kavi

Torek, 14. 4. 2020, 8.41

4 leta

Klepet ob kavi

Kako telovaditi v avtu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Klepet ob kavi

Prebivalci Slovenije na svojih vsakodnevnih poteh opravimo približno 3,2 poti, ki skupaj trajajo 76 minut.

Ta čas se je zaradi ukrepov v boju proti koronavirusu sicer občutno znižal (za kar nam je hvaležna tudi mati narava – saj ste slišali, da so Kitajci v tem času prvič po dolgih letih zopet ugledali modro nebo in da se je količina smoga drastično zmanjšala), a ko se bomo sčasoma vrnili na stare tirnice, se spomnite na tole … Tudi v avtu se da telovaditi.

Sanja Lončar dodaja: “Ljudje se ne zavedajo, da nam vsa ta elektronika v avtu “požre” veliko pozornosti. Da ne omenjamo ostalih negativnih učinkov na telo. To, da zaradi navigacije zaviješ s ceste, je še milo. Ljudje v avtu ne izvajajo več niti elementarnih mentalnih procesov ter so le še podaljšek nekega avtomata. Ne zavedajo se, avto je kot Faradayeva kletka. Konstrukcija povzroča, da signali gredo težko v avto pa tudi iz njega. Predstavljajte si, kako se WiFi "matra", da pride v avto. Telefon mora sevati na vso moč. Jaz priporočam, da daste telefon na letalski način in raje izvajate telovadne vaje, pojete …”

Pet stvari, ki jih je pametno imeti v avtu vedno, ko gremo na pot:

1. Steklenica z vodo

Dehidracija povzroča utrujenost, ta pa padec koncentracije, ki nas "napelje" na misel, da potrebujemo kavo, ki dehidracijo samo še okrepi. Torej, pozabite na kavo in raje spijte več vode. Navadite se, da je v avtu vaša glavna tekočina voda, lahko pa jo oplemenitite z nekaj slanice ali limone. To so izotonične pijače, ki hitro nadomestijo izgubljeno vodo in elektrolite – zato so tudi najboljše poživilo in sredstvo proti glavobolu. In seveda, če pride do zastojev in čakanja – kaj je hujšega kot ostati brez pijače?!

2. Kristal ali ionizator

Električni smog je tehnično proizvedeno sevanje, ki spreminja naraven električni pretok v organizmu in vpliva na delovanje hormonskega sistema, moti normalno razmnoževanje celic ter spreminja naše možganske dejavnosti. V avtu je tega smoga veliko. Ko pride do seštevanja notranjega stresa z zunanjim (elektromagnetni smog, sevanja), to občutimo v obliki izčrpanosti in kasneje v obliki resnih bolezni. V ta namen je v avtu dobro imeti orgonit ali druge kristale za nevtralizacijo elektrosmoga (npr. turmalin). Vsekakor ni odveč dodati še ionizator, ki prostor napolni z blagodejnimi negativnimi ioni.

3. Ekološko eterično olje

Namesto da v avto namestite obešanke za odišavljanje, ki so praviloma pridobljene iz nafte in v katerih se skriva cela kolekcija strupov (ki učinkujejo kot hormonski motilci, kancerogeno in mutageno), uporabite naravna eterična olja, npr. limono, pomarančo, poprovo meto, rožmarin … Najprej avto dobro prezračite, nato pa na kakšno naravno tkanino (npr. les, pluto, bombažni okrasek ...) nakapljate nekaj kapljic eteričnega olja. Takšna olja zelo poživljajo, izboljšujejo prekrvitev in koncentracijo. Pomembno je le, da uporabljate certificirana naravna olja, ker imate hlapov naftnih derivatov v avtu že dovolj in ne potrebujete dodatnih!

4. Ekološko zelenje v prahu za urgenco

Če bi radi uživali zdravo hrano, pa nimate veliko časa in živite hektični življenjski slog, potem vam bo všeč tole: monoporcijske vrečkice Eko zelenja (polne klorofila, beljakovin in vlaknin), ki omogočajo, da si lahko kakovosten napitek pripravimo praktično kjerkoli. Potrebujemo samo kozarec vode in žličko za mešanje …

PRIHAJAJOČI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljate vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.
Ne spreglejte