SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Bompu zen učitelj razloži, kaj je meditacija!

0,00

termometer

Klepet ob kavi

Čeprav poznamo nešteto dobrobiti meditacije, na splošno izkrivljeno pojmujemo, kaj je meditacija oz. kaj bi morala biti.

V naši zahodni kulturi smo privezeli neke povzetke povzetkov informacij in idej iz drugih kultur (azijske, indijske, japonske, kitajske), zato malokdo sploh pozna samo bistvo meditacije. Bompu zen učitelj Dušan Osojnik meditacijo opredeljuje kot stanje, ko samo pustiš, da je vse tako, kot je.

“Običajno imamo predstavo, da moramo biti povsem pri miru, da ne sme prihajati do nobenih misli … Ampak naš um nikoli ni pri miru, je v nenehnem gibanju. Ni naš sovražnik, ampak je nekaj, kar dela človeka človeka. Če to zares sprejmemo, smo odstranili veliko oviro. To, kar se bo odvijalo, medtem ko bo telo pri miru, najsibodo telesni, čustveni, mentalni odzivi, ni ovirajoče … Posebno pomembno je, da vse, kar počnemo, počnemo zavestno − z usmerjeno pozornostjo. In da se sprejmemo, brez tega ne gre! Ko se sprejmemo, pridejo na plan tudi naše morebitne nerodnosti. Kaj narediti? Ne borimo se zoper njih. Tako bodo od nas odšle veliko lažje! Sprejmimo jih z ljubeznijo.”

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljajte vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin