Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Planet TV Jutro na Planetu

Ponedeljek, 17. 10. 2022, 7.00

1 leto, 6 mesecev

Jutro na Planetu

Pravila in splošni pogoji nagradnega natečaja: Moja jutranja rutina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

1. Organizator in podeljevalec natečaja

Ta pravila določajo način prirejanja in izvedbe natečaja »Moja jutranja rutina« v oddaji Jutro na Planetu.

Organizator natečaja je PLANET TV d.o.o., Stegne 19, 1000 Ljubljana, matična številka: 6130526000, ID za DDV: SI87883678 (v nadaljevanju: »organizator« oziroma »Planet TV«).

Ta pravila in splošni pogoji sodelovanja v natečaju so objavljeni na spletni strani www.planet.si (v nadaljevanju: »Spletna stran«).

2. Pogoji sodelovanja v natečaju

Natečaj se izvaja na mediju Planet TV, katerega izdajatelj je organizator.

V natečaju lahko sodelujejo vse fizične osebe, starejše od 15 let, s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Mlajši od 18 let lahko v natečaju sodelujejo le ob pisnem soglasju staršev oz. zakonitih zastopnikov.

Na zahtevo organizatorja natečaju so mladoletne osebe dolžne predložiti pisno soglasje staršev oz. zakonitih zastopnikov za njihovo sodelovanje v natečaju. V kolikor soglasja ne predložijo, ima organizator pravico, da jih brez kakršnih koli obveznosti izloči iz natečaja in/ali jim ne podeli nagrade.

Zaposleni pri organizatorju ali soorganizatorju, njihovi ožji družinski člani (zakonec, zunajzakonski partner oziroma partner iz registrirane istospolne partnerske skupnosti, otroci, posvojenci oz. rejenci, vnuki, bratje in sestre ter starši oziroma posvojitelji zaposlenega pri organizatorju) ter vse pravne in fizične osebe, ki sodelujejo pri organizaciji in izvedbi natečaja ter njihovi ožji družinski člani in vse druge osebe, ki so z navedenimi osebami na kakršen koli način interesno povezane, ne morejo oz. ne smejo sodelovati v natečaju.

Prijava, ki je poslana v nasprotju z zgornjimi določili, je neveljavna in ne bo upoštevana v natečaju.

Udeleženci natečaja sami krijejo vse stroške sodelovanja v natečaju. Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo strošek dostopa do interneta in strošek prenosa podatkov z interneta.

3. Načini sodelovanja v natečaju

V oddaji Jutro na Planetu na televizijskem programu Planet bo potekal nagradni natečaj.

Udeleženci natečaja so osebe, ki pošljejo fotografijo svoje jutranje rutine na elektronski naslov: nagrade@planet-tv.si ter pripišejo svoje kontaktne podatke s telefonsko številko (v nadaljevanju: »udeleženci«).

Udeleženci, ki bodo poslali fotografijo svoje jutranje rutine, se bodo v žrebu potegovali za nagrado. V tedenskem žrebanju bo izžreban en udeleženec, ki bodo prejel nagrado (v nadaljevanju: »nagrajenci«).

Udeležence pozivamo, da si pred posredovanjem elektronskega sporočila na naslov nagrade@planet-tv.si preberejo ta pravila in splošne pogoje sodelovanja. Poslano elektronsko sporočilo namreč pomeni, da udeleženec sprejema te splošne pogoje sodelovanja in pogoje, ki so objavljeni na Spletni strani.

V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnih ali neresničnih podatkov udeleženca si organizator pridržuje pravico, da udeležencu sodelovanje v natečaju zavrne ali ga iz natečaja izključi.

Udeleženec izgubi pravico do nagrade, če organizator ugotovi, da:

  • udeleženec ni izpolnjeval pogojev sodelovanja;
  • je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja v natečaju;
  • udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s temi pogoji ali jih ni izpolnil pravočasno (npr. nagrajenec ne posreduje zahtevanih podatkov, podatki so nepopolni, nepravilni ali neresničnih ali niso posredovani pravočasno).

V primeru, ko udeleženec izgubi pravico do nagrade, organizator presodi, ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne.

4. Trajanje

Trajanje celotnega natečaja je od 17. 10. 2022 do 26. 12. 2022, pri čemer bo organizator vsak ponedeljek postavil novo vprašanje. 

Odgovori, ki jih bo organizator prejel po zaključku trajanja posameznga natečaja (natečaj se zaključi vsak četrtek po oddaji Jutro na Planetu), ne bodo vključeni v žreb za nagrado tistega tedna.

5. Nagradni sklad in žrebanje nagrad

Izžrebanec lahko odkloni prevzem nagrade. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da nagrad ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti. 

Vrsta in opis posameznih nagrad sta predstavljena v oddaji Jutro na Planetu. 

Nagrade niso zamenljive za drugo vrsto nagrade ali prenosljive na tretje osebe. Organizator ne prevzema nobenih drugih stroškov razen tistih, ki so opredeljeni v pravilih tega natečaja.

Tedensko žrebanje nagrad izvede organizator na naslovu Stegne 19, 1000 Ljubljana, in sicer v vsak četrtek po oddaji Jutro na Planetu. Na žrebanju bo soorganizator izžrebal eno osebo, ki so pravilno odgovorile na vprašanje preko elektronske pošte ter jih v času trajanja petkove oddaje s telefonskim klicom obvestil, da so srečni nagrajenci. Če se izžrebanec na telefonski klic med oddajo ne odzove, organizator izžreba novega udeleženca natečaja in ga s telefonskim klicem obvesti, da je nagrajenec.

Organizator bo nagrajence še pozval, naj posredujejo svoje podatke. Nagrajenci morajo organizatorju sporočiti svoje podatke: ime, priimek, naslov, elektronski naslov ter davčno številko v zahtevanem roku. Če nagrajenec organizatorju teh podatkov ne posreduje pravočasno ali popolno ali pravilno, od organizatorja ni upravičen zahtevati izročitve nagrade. Organizator je v teh primerih prost vseh obveznosti do nagrajenca.

Rezultati žrebanja so dokončni, pritožba ni možna in žrebanje ni javno.

6. Objava nagrajencev

Organizator objavi ime nagrajenca ter kraj iz katerega prihaja nagrajenec. Drugih osebnih podatkov organizator ne objavi.

S sodelovanjem na natečaju se udeleženec strinja z obdelavo posredovanih osebnih podatkov za namen izvedbe natečaja, kar za nagrajenca vključuje objavo njegovega imena in priimka ter kraja na zgoraj navedenih medijih. 

7. Prevzem nagrad

Nagrajencu bo nagrada poslana na naslov, ki ga bo nagrajenec posredoval organizatorju, najkasneje v roku 30 dni od objave rezultatov oziroma posredovanih podatkov o naslovu nagrajenca.

Ker so nagrade obdavčene po Zakonu o dohodnini, je nagrajenec zavezanec za plačilo dohodnine. Akontacijo dohodnine obračuna in odvede organizator nagradne igre, ki zagotovi nagrado.

8. Zasebnost in varstvo podatkov udeleženca

Organizator bo osebne podatke skrbno varoval, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom) ter Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

Udeleženec se strinja, da organizator obdeluje njegove podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov ter davčna številka) za namene izvedbe žrebanja, pošiljanja nagrade in plačila akontacije dohodnine.

Privolitev je prostovoljna, udeleženec s poslanim elektronskim sporočilom pristane na izvedbo storitve.

Informacije o upravljalcu

Upravljavec osebnih podatkov je organizator. (v nadaljevanju: »upravljalec«).

Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na spletnih straneh, do katerih vodijo določene povezave na Spletnih straneh organizatorja, niti ne prevzema odgovornosti za morebitne napake, ki se lahko pojavijo ob posredovanju napačnih ali lažnih podatkov s strani udeležencev natečaja.

Nameni obdelave in pravne podlage

Upravljavec obdeluje osebne podatke za naslednje namene:

  • za zagotavljanje in izvajanje natečaja – kjer je za zagotavljanja natečaja v skladu s temi pogoji potrebna obdelava osebnih podatkov, bo upravljavec obdeloval osebne podatke, potrebne za izvajanje natečaja;
  • za pošiljanje nagrad v okviru natečaja ter za plačilo akontacije dohodnine.

Vrste podatkov

Upravljavec obdeluje naslednje osebne podatke:

  • ob pošiljanju nagrade nagrajencu: ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov;
  • ob plačilu akontacije dohodnine: ime, priimek, naslov ter davčna številka.

Vir podatkov

Upravljavec podatke pridobi neposredno od udeleženca.

Obdobje hrambe

Upravljavec bo zbrane podatke hranil do preklica s strani udeleženca ali le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, nato bodo podatki izbrisani.

Preklic soglasja lahko udeleženec poda pisno na naslov: Planet TV, d. o. o., Stegne 19, 1000 Ljubljana ali z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@planet-tv.si.

Uporabniki osebnih podatkov

Uporabnik osebnih podatkov je organizator.

Iznos v tretje države

Brez izrecne privolitve udeleženca posamezne natečaja, osebni podatki udeleženca ne bo posredovani tretji osebi ali uporabljeni v druge namene, kot izključno za potrebe uspešne celostne izvedbe natečaja, razen, če s predpisi ni določeno drugače.

Pravice posameznikov

Udeleženec lahko zahteva:

  • izpis ali vpogled v podatke, s čimer se lahko seznani z osebnimi podatki, ki jih upravljavec o udeležencu obdeluje;
  • popravek podatkov v primerih, ko udeleženec meni, da osebni podatki, ki jih obdeluje upravljavec, niso pravilni;
  • izbris ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, če želi, da upravljavec preneha oziroma omeji obdelavo vseh ali dela njegovih osebnih podatkov;
  • uveljavlja pravico do prenosljivosti osebnih podatkov, ki jih je posredoval upravljavcu;
  • vloži pritožbo zaradi kršitve pravic.

Udeleženec pravice uveljavlja tako, da organizatorju posreduje zahtevo v pisni obliki, in sicer:

  • na e-naslov info@planet-tv.si ali
  • na poštni naslov: Planet TV, d. o. o., Stegne 19, 1000 Ljubljana ali
  • se lahko odjavijo prek povezave »Odjava«, ki je v nogi vsakega prejetega elektronskega sporočila.

Udeleženec se mora v vlogi, s katero uveljavlja svoje pravice, ustrezno identificirati in jasno opredeliti svojo zahtevo.

Udeleženec lahko vloži pritožbo pri nacionalnem nadzornem organu za varstvo podatkov, in sicer pri Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

9. Zavrnitev odgovornosti

Udeleženec se mora zavedati, da:

  • soorganizator ne more zagotavljati popolnega zadovoljstva udeleženca s storitvami;
  • soorganizator ne more zagotavljati enakovrednih pogojev pri dejavnikih, ki niso pod njegovim nadzorom;
  • soorganizator ne odgovarja za vsebine, ki si jih med seboj izmenjujejo udeleženci;
  • tehnične neustreznosti telefona in neznanja ali nespretnosti udeleženca;
  • soorganizator ne odgovarja za kakršne koli napake ali nedelovanje telefona, ki so posledica uporabe vsebinskih motivov na tehnološko neustreznih telefonih;
  • soorganizator ne more zagotavljati delovanja storitve v primeru izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve.

Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema ali koriščenja nagrade, s čimer se udeleženci izrecno strinjajo.

12. Končne določbe

Ta pravila in pogoji sodelovanja pričnejo veljati z njihovo javno objavo. Pravila natečaja so v času trajanja natečaja objavljena na Spletni strani.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil in pogojev sodelovanja na natečaju. O vseh spremembah in novostih bo organizator udeležence obveščal z objavami na Spletni strani.

 

Ljubljana, 17. 10. 2022

Ne spreglejte