Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 3. 2018,
18.01

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Judita Zidar Boris Kerč Dario Nožić Serini Vesna Ponorac Gorske sanje Planet TV Saša Mihelčič

Nedelja, 11. 3. 2018, 18.01

6 let, 1 mesec

Gorske sanje

Kdo je kdo v Gorskih sanjah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Nova slovenska serija Gorske sanje na Planet TV prihaja že v ponedeljek, 12. marca, ob 21. uri. Preverite, kdo je kdo v novi seriji, ki bo začarala gledalce ...

Mateja Rebnik

Vesna Ponorac je Mateja, smučarka na okrevanju, ki v smučarskem svetu težave rešuje z borbenostjo, v zasebnem življenju pa nima veliko izkušenj, saj je odraščala nekoliko izolirano od sveta. Na stvari zato gleda malo naivno. Ni se še naučila, da življenje ni kot šport. Čeprav je smučanje njena strast, se mu posveča tudi zato, da bi osrečila svoje starše, še posebej pa babico Amalijo.

"Mateja je zelo trmasta, zagnana, trmasta, vztrajna – seveda smučarka, prava športnica. Po drugi strani pa je Rok tisti, ki prikliče tudi njeno čustveno, ženstveno, nežno plat.Tudi jaz si vedno postavim neke cilje, ki jih skušam doseči, in v tem sva si zelo podobni," nam je o svojem liku povedala Vesna.

Dario Nožić Serini je Rok Starman. | Foto: Dario Nožić Serini je Rok Starman. Rok Starman

Dario Nožić Serini igra Roka Starmana, ki se v vas vrne s študija za vojaškega pilota, a njegov vplivni dedek Maksimilijan ima zanj drugačne načrte, Roka želi ob sebi, da mu preda posle. Rad ima adrenalin in občutek, da je živ; nikoli ni želel biti ujet v pisarni. Je odločen, inteligenten in zna z ljudmi. Čeprav je po dedku zelo odločen in predan, pa je po mami podedoval poštenost in empatijo. Rad igra kitaro.

"Rok je zelo čustven fant, ne spada v kliše fantov, ki skrivajo svoja čustva. Ima oba pola – je zelo moški, a obenem je zelo nežen," o Roku pravi Dario. 

Boris Kerč je Maksimilijan Starman. | Foto: Boris Kerč je Maksimilijan Starman. Maksimilijan Starman

Boris Kerč igra Maksimilijana Starmana, ki se je pred mnogo leti preselil v vas. Je uspešen poslovnež in najvplivnejši mož v regiji, zdaj pa načrtuje nov, velik projekt. Je zelo racionalen in nekoliko mračen, vedno preračunava svoj naslednji korak. Z družino ima hladne odnose – z izjemo vnuka Roka, ki ga Maks zelo ceni in se mu zdi, da je vreden njegove zapuščine.

"Moj lik je uspešen podjetnež, je zelo odločen, trden, čvrst in sledi svojim ciljem. Maksimilijanu se zdi, da njegov sin ni primeren za njegovega dediča – tako po značaju kot po sposobnosti. Nima vodilnih organizacijskih sposobnosti, zato stavi na vnuka," nam je o svojem liku povedal Boris.

Judita Zidar je Amalija Osterc. | Foto: Judita Zidar je Amalija Osterc. Amalija Osterc

Judita Zidar igra Amalijo Osterc, ki je lastnica gostilne in hotela, ki sta že dolga leta v družinski lasti. Je organizirana in urejena ženska, a čeprav deluje, kot da ima vse pod nadzorom (tudi sebe), je malo obtičala v preteklosti, pa tudi družinskemu poslu ne kaže najbolje. Zaradi Matejine poškodbe je na kocki tudi njeno gostišče, najbolj od vsega si želi rešiti družinski hotel pred propadom.

"Ko vidim, da razlogi za delovanje karakterja izhajajo iz nekega smisla, potem imam veselje z vlogo in zdi se mi, da tukaj kaže, da ne bomo ostali le na površini," nam je ob prvem snemalnem dnevu zaupala Judita.

Saša Mihelčič in Primož Vrhovec sta Matejina starša. | Foto: Saša Mihelčič in Primož Vrhovec sta Matejina starša. Alenka in Mitja Rebnik

Saša Mihelčič igra Alenko Rebnik, Amalijino hči in Matejino mamo. Poročena je z Mitjo in vodi posle v gostišču. Ima veliko idej in bi rada postala vodja, vendar se z Amalijo večinoma ne strinjata okoli njenih predlogov. Je zelo pozitivna in topla oseba, ki se ne boji pokazati čustev, a s hčerko Matejo sta si zaradi njenega smučanja nekoliko odtujeni.

Primož Vrhovec igra Mitjo Rebnika, Matejinega očeta in Alenkinega moža. Je smučarski trener in nekdanja zvezda slovenskega smučanja, ki je kariero končal zaradi poškodbe. Je zagnan trener, a tudi dober oče in mož. S hčerko ima ljubeč odnos, a ko se Mateja poškoduje, je na preizkušnjo postavljen tudi sam.

Alenka Tetičković in Jure Ivanušič sta Rokova starša. | Foto: Alenka Tetičković in Jure Ivanušič sta Rokova starša. Simon in Irena Starman

Jure Ivanušič igra Simona Starmana, Maksimilijanovega sina in Rokovega očeta. Simon je sin, ki ga je uničila očetova ambicija, saj je odraščal brez mame in pod nenehnim očetovim pritiskom. Pogosto ga izdajo čustva.

Alenka Tetičkovič igra Ireno Starman, Simonovo ženo in Rokovo mamo. Prihaja iz revne družine in Maksimilijan je nasprotoval poroki. Je medicinska sestra, katoliško vzgojena, družina ji pomeni vse. Deluje mirno in skromno, a za družino se je pripravljena boriti.

Ranko Babić (Vučko) in Karin Komljanec (županja) | Foto: Ranko Babić (Vučko) in Karin Komljanec (županja) Vučko

Ranko Babič igra Vučka, serviserja smuči in dobrega prijatelja Mitje Rebnika. Je lastnik ski servisa in izposojevalnice koles. Vučko je topel, prijeten in šarmanten, s čimer očara marsikatero žensko, a v resnici je nesrečno zaljubljen …

Županja

Karin Komljanec igra županjo Katarino Strnad, ki jo žene želja po moči in denarju. Je spletkarska in da bi dosegla, kar želi, velikokrat izkorišča svojo zapeljivost.

Urška Hlebec in Urška Vučak sta prodajalki. | Foto: Urška Hlebec in Urška Vučak sta prodajalki. Fani in Cvetka

Urška Hlebec in Urška Vučak igrata prodajalki Fani in Cvetko, ki vesta vse, kar se dogaja v vasi.

Darko

Matjaž Javšnik je Darko, Maksimilijanov pomočnik, ki mu pomaga v različnih situacijah.

Bedanec

Janez Starina igra Bedanca, posebneža, samotarja, zeliščarja.

 

Serijo lahko podprete tudi na Facebook strani in se pridružite debati z uporabo ključne besede #GorskeSanje. 
Ne spreglejte