SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je beseda, ob kateri Benedicta Cumberbatcha spreleti groza #video

0,15

termometer

Benedict Cumberbatch |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

V soboto ob 16.45 si lahko na Planetu ogledate komično animirano pustolovščino Pingvini z Madagaskarja. Enemu od likov v izvirniku je glas posodil tudi angleški igralec Benedict Cumberbatch, kar je kar malce ironično, glede na to, da mu prav beseda pingvin povzroča nemalo težav.

Nobenega dvoma ni, da ima Benedict Cumberbatch veliko izjemnih talentov. Igralec, ki je bil nominiran za oskarja za glavno vlogo v filmu Igra imitacije in navdušil v mnogih drugih vlogah, ima, kot kaže, eno manjšo in zelo nenavadno napako. Preglavice mu namreč povzroča beseda pingvin.

Leta 2009 je bil Cumberbatch pripovedovalec v dokumentarnem filmu, imenovanem Južni Pacifik, v katerem je govoril o divjih živalih na otokih v južnem Pacifiku, med njimi tudi o kraljevih pingvinih. Zdi pa se, da ta beseda zelo težko zdrsne z njegovega jezika in zato je namesto besede penguin (ang. za pingvina) nezavedajoč se svoje napake, neprestano govoril "pengwings" ali "penglings".

Zaradi tega je postal tarča posmeha, v eni od pogovornih oddaj pa je celo priznal, da ga je zdaj te besede na smrt strah.

"Zanimivo je, da tega nisem snemal sam v studiu. Zraven so bili strokovnjaki s tega področja in ustvarjalci filma, pa me ni nihče opozoril, da je karkoli narobe," je v smehu povedal igralec. Zanimivo je, da so tudi kasneje pingvini ostali močno povezani z njim. Dobil je vlogo v animiranem filmu Pingvini z Madagaskarja, kjer je glas posodil volku. Pingvini z Madagaskarja | Foto: Pingvini z Madagaskarja

V animiranem Pingvini z Madagaskarja tudi John Malkovich

V izvirniku je risanim junakom glas posodilo še eno zvezdniško ime. John Malkovich, ki so ga liki iz filma takoj navdušili, je z veseljem prevzel vlogo hudobne hobotnice. "Mislil sem si, da je ideja o igranju hobotnice popolna. Ljudje radi vidijo, da igram zlobneža. Tako pač je. Če igram dobrega čarovnika, nikogar ne zanima."

V slovenski različici, ki si jo boste v soboto lahko ogledali na Planetu, pa bodo risanim junakom glasove posodili Jan Bučar, Uroš Smolej, Igor Potočnik, Primož Ekart, Andrej Murenc in Boris Kerč.

V slovenščino sinhronizirana animirana pustolovščina Pingvini z Madagaskarja (Penguins of Madagascar) bo na sporedu v soboto, 20. julija, ob 16.45 na Planetu.
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Planet TV Planet TV Biografska športna drama Roka za milijon dolarjev Planet TV Planet TV Nedeljska akcija z Dwaynom Johnsonom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin