Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
13.23

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Eva Mendes Ryan Gosling Planet 2

Sreda, 23. 1. 2019, 13.23

5 let, 2 meseca

Planet 2

Ryan Gosling v režijskem prvencu najel svojo punco Evo Mendes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Izgubljena reka

Na Planet 2 si lahko nocoj ob 22.40 ogledate režijski prvenec slavnega hollywoodskega lepotca Ryana Goslinga, ki pa je ob premieri v Cannesu doživel precej nenavaden sprejem. Drzni triler Izgubljena reka (Lost River) je razdelil občinstvo, a nihče mu ne more oporekati odlične igralske zasedbe, v kateri poleg Christine Hendricks in oskarjevke Saoirse Ronan blesti tudi Eva Mendes, s katero je Gosling že več let v razmerju.

Zdi se, da je Bradleyju Cooperju z režijskim in scenarističnim prvencem (Zvezda je rojena) uspelo tisto, kar njegovemu stanovskemu kolegu Ryanu Goslingu ni. Leta 2014 je namreč posnel temačni fantazijski film Izgubljena reka (Lost River), ki je razdelil občinstvo, ob premieri v Cannesu pa je bil deležen tako žvižgov kot aplavza.

Zvezdniška igralska zasedba

Kritiki so film primerjali z deli Davida Lyncha, Gasparja Noa in Davida Cronenberga, saj ga prežemajo nadrealistični elementi. Čeprav Goslingu ni uspelo poskrbeti za verodostojno psihološko ogrodje, pa so vseeno pohvalili odlično igralsko zasebo (Christina Hendricks, Iain De Caestecker, Saoirse Ronan, Matt Smith, Eva Mendes), izvrstno glasbo, učinkovito zgrajeno temačno vzdušje, zaradi katerega je ogled prava vizualna poslastica, prav tako so priznali, da je film dobro režiran.

Fantazijska srhljivka govori o materi samohranilki, ki se v temačnem podzemlju bori za svoj dom in družino. Da bi družina v mestu, ki ga je močno prizadela recesija, lahko ohranila svoj dom, se zaposli v podzemnem klubu za fetišiste, njen najstniški sin pa med iskanjem kovin za prodajo najde cesto, ki vodi v skrivno podvodno mesto ...

Izgubljena reka | Foto:

Filmu je dal svoj blagoslov tudi Guillermo del Toro

Filmu, ki ga je Gosling opisal kot "fantazijski noir" je imel delovni naslov Kako ujeti pošast (How to Catch a Monster), vendar se je avtor kasneje odločil za Izgubljeno reko in ga označil za "temačno različico Goonijev". Pred začetkom režije se je Gosling posvetoval tudi z drugimi priznanimi režiserji, Guillermo del Toro, dobitnik oskarja za Obliko vode (The Shape of Water), mu je na primer rekel, da če on ne bo posnel tega filma, ga bo sam. "Počutil sem se, kot da bi mi čarodej dal svoj meč in ščit ter me poslal na misijo," je ob tem dejal Gosling.

"Nisem vedel, da bo proces trajal tri leta. Ne veš, kako posneti film, dokler ga ne posnameš. Ne glede na to, koliko sem jih posnel kot igralec, te to sploh ne pripravi," je priznal in dodal, da je to tudi najboljši del vsega skupaj: "Preživel sem velik del časa z enim projektom. Ko igraš, je to super, vendar traja le nekaj mesecev in to je to. Zato je bila dolgotrajnost procesa zame resnično presenečenje, vendar je bila na koncu koncev hkrati tudi eden najlepših delov vsega skupaj."

Fantazijsko srhljivko si lahko ogledate v sredo, 23. januarja, ob 22.40 na Planet 2.

Izgubljena reka | Foto:

Počitnice za odrasle
Planet TV Odbit petek s Počitnicami za odrasle
Petletna zaroka
Planet TV Romantična sobota s Petletno zaroko
Bournova zapuščina
Planet TV Premiera meseca je Bournova zapuščina
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte