Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 7. 2020,
13.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Planet TV Jim Carrey

Petek, 17. 7. 2020, 13.00

3 leta, 9 mesecev

Poskušal voziti kot Ace Ventura in se zaletel v drevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Planet TV

V petek ob 21. uri si boste na Planet 2  lahko ogledali odbito komedijo Ace Ventura: Nori detektiv, ki je igralca Jima Carreyja izstrelila med največje zvezdnike Hollywooda. V povezavi s filmom obstaja kar nekaj zanimivih zgodb, ena bolj bizarnih pa je vsekakor prometna nezgoda, ki se je zgodila, ker je voznik želel posnemati "norega" detektiva.

Nenavaden dogodek se je pred leti zgodil v ameriški zvezni državi Nebraska. Voznik je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in najprej trčil v drevo na dvorišču, nato pa ga je odbilo še v zid. Povzročitelj nesreče, ki je bil tudi pod vplivom alkohola, je s kraja nesreče pobegnil.

Ko so ga policisti naposled izsledili, jim je navedel precej nenavaden razlog z neljubi dogodek. Ker mu brisalci niso delovali in zato ni videl skozi sprednje vetrobransko steklo, se je odločil, da bo vozil kot Ace Ventura (z glavo skozi stransko šipo). Tak način vožnje pa očitno ni tako preprost, kot je videti v filmu.

Še nekaj zanimivosti o filmu Ace Ventura: Nori detektiv

Poleg te bizarne zgodbe film premore še kar nekaj zanimivih dejstev. Jim Carrey ni bil prva izbira za glavno vlogo. Najprej so jo ponudili Ricku Moranisu, vendar jo je zavrnil in raje sprejel vlogo v filmu Kremenčkovi. Ustvarjalci so razmišljali tudi, da bi glavno vlogo odigrala ženska. V tem primer bi bila prva izbira Whoopi Goldberg.

Jim Carrey in Courteney Cox | Foto: Jim Carrey in Courteney Cox

Neverjetno se sliši tudi, da je bilo med snemanjem filma najbolj znano ime v zasedbi igralec Tone Loc. Carrey je bil v tistem času "samo" član zasedbe serije In Living Color. Serije Prijatelji, v kateri je blestela Courteney Cox, pa sploh še niso predvajali.

Njena soigralka v omenjeni seriji Jennifer Aniston je nekoč dejala, da je prav ona Courteney prva prinesla videokaseto s filmom Ace Ventura: Nori detektiv in želela, da bi si ga skupaj ogledali. Courteney je njeno željo odločno zavrnila.

Courteney Cox pa v tem filmu sploh ne bi zaigrala, če bi vlogo pred tem sprejela Lauren Holly. Ta se je nato še istega leta odločila sodelovati z Jimom Carreyjem. Skupaj sta blestela v še eni komični uspešnici Butec in butec.

Odbito komedijo Ace Ventura: Nori detektiv (Ace Ventura: Pet Detective) si lahko na Planet 2 ogledate nocoj ob 21. uri na Planetu.
 
Ženska
Planet TV Lepotica iz Ženske zapeljuje v kopalkah #foto
Hitri in drzni 7
Planet TV Vroča sobota s filmom Hitri in drzni 7
Ena žlahtna štorija
Planet TV Gušto iz Ene žlahtne štorije zdaj poje
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte