SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je razlog, da je Moana postala Vaiana? #foto

0,40

termometer

Nocoj ob 20. uri si boste na Planetu lahko premierno na slovenskih televizijah ogledali animirano uspešnico Vaiana, ki jo povsod po svetu z izjemo Evrope poznajo po imenu Moana. In kaj je pravzaprav razlog za preimenovanje filma za evropski trg?

Razlogi za spremembo imena niso povsem jasni, je bil pa ob prihodu filma v evropske kinematografe mogoče dovolj zgovoren odgovor iz Disneyja v Španiji. "Moana je v Španiji registrirana kot blagovna znamka, kot tudi v številnih drugih evropskih državah. To je razlog za spremembo naslova filma in imena glavnega lika iz Moana v Vaiana."

Vaiana Planet TV Vaiana premierno na Planetu

To razlago je potrdil tudi eden od ustvarjalcev risanke John Musker: "Ime Moana kot blagovna znamka ni bilo več na voljo za uporabo v večini evropskih držav. Ker pa 'vai' pomeni voda in 'moana' pomeni ocean, je pomen imena praktično povsem enak."

Planet TV

V Italiji so film preimenovali v Oceania, je razlog zvezda filmov za odrasle?

Zahvaljujoč preimenovanju animirane uspešnice Moana v Oceania so se italijanske družine, ki so na spletu iskale Disneyjevo uspešnico, izognile zadregi, ki bi jih čakala, če bi v spletne iskalnike morali vtipkati ime Moana.

Že pokojna Moana Pozzi je bila namreč nekdaj ena najbolj priljubljenih italijanskih igralk v filmih za odrasle. Prav zato so številni prepričani, da je italijanska zvezdnica, ki se je preizkusila tudi kot igralka, pisateljica in soustanoviteljica politične stranke v Italiji, razlog za spremembo imena filma. Pri Disneyju teh navedb niso hoteli komentirati.

Na Planetu si boste nocoj lahko ogledali sinhronizirano različico filma. Likom so glasove posodili Katja Ajster Kataya, Rok Kunaver, Vesna Jevnikar, Primož Pirnat, Tanja Ribič in Marjan Bunič. Pesmi pa so odpeli Katja Ajster KatayaTim Kores, Diana Lečnik in Klemen Bunderla
Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka bo na Planetu na sporedu v petek ob 20. uri, ponovitev pa lahko ujamete v soboto ob 17. uri.
Planet TV Planet TV Filmi, ki so jih navdihnile resnične zgodbe o preživetju Rešeno življenje Planet TV Po Istanbulski nevesti prihaja nagrajena serija Rešeno življenje Planet TV Planet TV Preverite, kaj so nam na avdiciji za novo pustolovsko oddajo povedali kandidati #video Planet TV Planet TV Poglejte, kako se je z divjino spopadla Saška Lendero #video  
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin