SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je razlog, da je Moana postala Vaiana? #foto

0,40

termometer

Planet TV

V nedeljo ob 15.20 bo na Planetu animirana uspešnica Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka, ki jo povsod po svetu z izjemo Evrope poznajo po imenu Moana. In kaj je pravzaprav razlog za preimenovanje filma za evropski trg?

Razlogi za spremembo imena niso povsem jasni, je bil pa ob prihodu filma v evropske kinematografe mogoče dovolj zgovoren odgovor iz Disneyja v Španiji. "Moana je v Španiji registrirana kot blagovna znamka, kot tudi v številnih drugih evropskih državah. To je razlog za spremembo naslova filma in imena glavnega lika iz Moana v Vaiana."

To razlago je potrdil tudi eden od ustvarjalcev risanke John Musker: "Ime Moana kot blagovna znamka ni bilo več na voljo za uporabo v večini evropskih držav. Ker pa 'vai' pomeni voda in 'moana' pomeni ocean, je pomen imena praktično povsem enak."

Planet TV

V Italiji so film preimenovali v Oceania, je razlog zvezda filmov za odrasle?

Zahvaljujoč preimenovanju animirane uspešnice Moana v Oceania so se italijanske družine, ki so na spletu iskale Disneyjevo uspešnico, izognile zadregi, ki bi jih čakala, če bi v spletne iskalnike morali vtipkati ime Moana.

Že pokojna Moana Pozzi je bila namreč nekdaj ena najbolj priljubljenih italijanskih igralk v filmih za odrasle. Prav zato so številni prepričani, da je italijanska zvezdnica, ki se je preizkusila tudi kot igralka, pisateljica in soustanoviteljica politične stranke v Italiji, razlog za spremembo imena filma. Pri Disneyju teh navedb niso hoteli komentirati.

Na Planetu si boste v nedeljo ob 15.20 ogledali sinhronizirano različico filma. Likom so glasove posodili Katja Ajster Kataya, Rok Kunaver, Vesna Jevnikar, Primož Pirnat, Tanja Ribič in Marjan Bunič. Pesmi pa so odpeli Katja Ajster KatayaTim Kores, Diana Lečnik in Klemen Bunderla
Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka bo na Planetu na sporedu v soboto ob 15.20.
  Piramida sreče Planet TV Jonasove šahovske figure v roke svetovnega prvaka #video V iskanju pravice Planet TV Nova sezona serije V iskanju pravice z novim glavnim igralcem Havaji 5.0 Planet TV Havaji 5.0 se vračajo z deveto sezono
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin