SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
2,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Film in TV

Da bi bil videti kot stoletnik, so ga ličili kar sedem ur #video

2,20

termometer

filmi
Foto: Planet TV

V filmu Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil je vlogo stoletnika odigral 49-letni igralec, ki so ga morali za potrebe snemanja močno postarati. Celotna preobrazba igralca je bila velik zalogaj, trajala pa je kar sedem ur.

Zabavna avantura Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil, posneta po švedski knjižni uspešnici Jonasa Jonassona, ki bo na sporedu v soboto, 11. avgusta, ob 21.45 na Planet TV, prikazuje priprave na praznovanje 100. rojstnega dne Allana Karlssona. Toda nabriti starček ima drugačne načrte, saj pobegne iz doma za ostarele in se poda na nadvse zanimivo popotovanje.

stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil Planet TV V soboto ob 21.45: Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

Zanimivo je, da je vlogo stoletnega Allana Karlssona odigral "le" 49-letni igralec Robert Gustafsson. Postarati človeka za 51 let vsekakor ni mačji kašelj. Ko so mu umetniki ličenja prvič nanašali masko stoletnika, so za svoje delo potrebovali kar sedem ur, sčasoma pa se je ta čas skrajšal na dobri dve uri. Vseeno je to pomenilo, da je igralec moral na snemalni dan vstajati ob 2.30 zjutraj.

Tako je potekala preobrazba v stoletnika:

"Vedno sem bil mnenja, da je treba pri igranju uporabiti vsa orodja, ki so na voljo, da se čim bolj približaš liku, ki ga upodabljaš. Toda ko smo ob prvem poskusu za izdelavo maske potrebovali sedem ur, sem si mislil, da bo to zares težko," je o dolgotrajnem postopku izdelave maske povedal igralec.

filmi Foto: Planet TV Igralec je tudi priznal, da se je ob tej vlogi moral spoprijeti z lastnimi strahovi pred staranjem. Ko se je postaran videl v ogledalu, mu je bilo nekoliko neprijetno. Odleglo mu je šele, ko ga je začela osvajati gospa, ki ni opazila, da nosi masko. "Takrat sem spoznal, da se tudi v starejših letih lahko nadejam marsičesa zanimivega," je v smehu dodal igralec.

Film, ki ima na spletni strani IMDb oceno 7,1 in je bil nominiran za oskarja, si na Planet TV lahko ogledate v soboto, 11. avgusta, ob 21.45. Spremljate pa nas lahko tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Zmenek Planet TV Sobota je dan za Zmenek Prenašalec Planet TV Nedeljska akcija s Prenašalcem

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • avtobusar / 09.08.2018. ob 07:37 +3 - 1

    V življenju sem spoznal kar nekaj ljudi, ki so bili pri 50. letih tako zgarani, da so zgledali, kot da jih imajo sto.

    +3 - 1
delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin