Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2019,
19.56

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,12

6

Natisni članek

Bar resničnostni šov Bar Bar na Planetu

Sobota, 5. 1. 2019, 19.56

5 let, 3 mesece

Bar na Planetu

Veliki zmagovalec Bara je Sandi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,12

6

BAR oddaja v živo | Zmaga je šla v roke Sandiju. | Foto Bojan Puhek

Zmaga je šla v roke Sandiju.

Foto: Bojan Puhek

Pa smo dočakali trenutek, ki smo ga čakali dolgih 124 dni. Dobili smo namreč velikega zmagovalca resničnostnega šova Bar. Zmaga in s tem glavna nagrada v vrednosti 50 tisoč evrov je pripadla Sandiju, za katerega se tudi njegovi sotekmovalci strinjajo, da si jo je več kot zaslužil.

Fotogalerija
1 / 32
Kaj je zmagovalec Bara Sandi povedal v prvi izjavi takoj po veliki zmagi, preverite TUKAJ!

Po 124 dneh je napočil čas, da resničnostni šov Bar doživi svoj epilog. "To smo čakali vso jesen - veliki finale resničnostnega šova Bar," sta oddajo začela voditelja Jasna Kuljaj in Domen Kumer. V teh dolgih 18-ih tednih se je v šovu zvrstilo kar 23 tekmovalcev, v veliki finale pa se jih je prebilo le šest: Sandi, Matej, Kristian, Katarina, Tea in Srečko.

Voditelja Jasna Kuljaj in Domen Kumer. | Foto: Bojan Puhek Voditelja Jasna Kuljaj in Domen Kumer. Foto: Bojan Puhek

A že kmalu je v Baru postalo zelo vroče, kajti napočil je čas za pregled vseh do tega trenutka zbranih glasov oziroma za vmesne rezultate. Upošteval se je zaslužek od sobote do danes, pretvorjen v glasove, in telefonsko glasovanje; k temu so Kristian, Sandi in Tea dobili še dodatnih 50 glasov, ker so v zadnji oddaji v živo zmagali v plesnem izzivu.

Tisti, ki je moral kot prvi zapustiti boj za glavno nagrado, je bil Srečko. "Bar je bil vsekakor življenjska izkušnja, za katero sem zelo hvaležen. Veliko sem se naučil, tudi veliko svojih lastnih meja sem stestiral," je ob tem povedal Srečko.

Po prvem pregledu rezultatov je moral bitko za 50 tisoč evrov zapustiti Srečko. | Foto: Bojan Puhek Po prvem pregledu rezultatov je moral bitko za 50 tisoč evrov zapustiti Srečko. Foto: Bojan Puhek

Pravzaprav časa za predah ni bilo, kajti takoj po kratkem premoru sta voditelja v roke znova dobila pisemsko ovojnico, v kateri je bilo napisano ime naslednjega barovca z najmanj glasovi. To je bila presenetljiva novica za vse, kajti iz boja za glavno nagrado je izpadla Katarina. "Čeprav sem izpadla, se počutim super in sem zelo hvaležna, da sem doživela to vzdušje, ki smo ga bili zdaj deležni vsi finalisti," je povedala, preden je zapustila vroči stol in se na tribunah pridružila podpornikom.

Kot druga z najmanj glasovi je bitko za glavno nagrado morala zapustiti Katarina. A prav Katarina je bila zmagovalka v najbolj prodajanem koktajlu, za nagrado pa je prejela 500 evrov. | Foto: Bojan Puhek Kot druga z najmanj glasovi je bitko za glavno nagrado morala zapustiti Katarina. A prav Katarina je bila zmagovalka v najbolj prodajanem koktajlu, za nagrado pa je prejela 500 evrov. Foto: Bojan Puhek

Nato je besedo dobil Barov menedžer Emi, ki je obelodanil, koliko glasov so po zaslužku prejeli tekmovalci. Lestvica, ko so zaslužek pretvorili v glasove, je bila naslednja:

6. mesto: Srečko - 134 glasov;

5. mesto: Kristian - 209 glasov;

4. mesto: Matej - 279 glasov;

3. mesto: Katarina - 308 glasov;

2. mesto: Tea - 329 glasov;

1. mesto: Sandi - 399 glasov.

Je bila pa Katarina absolutna zmagovalka v prodaji svojega lastnega koktajla. Spomnimo: tekmovalci so morali na začetku šova ustvariti svoje lastne mešanice, za tisto, ki se je za čas trajanja šova najbolje prodajala, pa je bila obljubljena posebna nagrada. Tako je Katarina kot zmagovalka z najbolj prodajanim koktajlom prejela 500 evrov.

Velikega finala so se udeležili tudi nekateri v minulih oddajah izpadli barovci. | Foto: Bojan Puhek Velikega finala so se udeležili tudi nekateri v minulih oddajah izpadli barovci. Foto: Bojan Puhek

Finaliste so prišli bodrit tudi družinski člani in prijatelji. Le Sandi je od mame, ki zaradi bolezni ni mogla priti na veliki finale in tudi sicer Sandija ni mogla obiskovati v Baru, prejel ganljivo pismo, ki ga je prebral v oddaji in solze ob njenih spodbudnih besedah so tekle v potokih. Med drugim mu je napisala, da je nanj neizmerno ponosna, saj se je v šovu pokazal točno takšen, kot ga poznajo njegovi bližnji, in da je nalogo mame dobro opravila, saj je njen sin človek na mestu.

Veliki finale je bil namenjen tudi temu, da smo se vsi skupaj spomnili na dobrodelna dela, ki so jih v dolgih tednih opravili tekmovalci. Med drugim so izvedli dobrodelno licitacijo dresov in drugih športnih rekvizitov, zbirali so zamaške, pomagali družini iz Tržiča, ki je v poplavi ostala brez doma, pomagali zavetišču za živali ter organizaciji Anina zvezdica.

Kot tretja je iz bitke za velikega zmagovalca izpadla Tea. | Foto: Bojan Puhek Kot tretja je iz bitke za velikega zmagovalca izpadla Tea. Foto: Bojan Puhek

Nekje na sredini oddaje je bil znova čas, da enega od finalistov izločimo iz bitke za velikega zmagovalca Bara. Oseba z najmanj glasovi v tistem trenutku je bila Tea, ki je ob tem povedala: "Vesela sem, da grem po štirih mesecih domov. Nikoli si nisem mislila, da bom toliko časa v šovu, dobila sem nekaj dobrih prijateljev tako med tekmovalci kot tudi obiskovalci. In predvsem videla sem, da sem psihično precej bolj močna, kot sem mislila."

Tako so kot trije super finalisti v boju za velikega zmagovalca ostali še Sandi, Matej in Kristian. A še preden smo iz trojice dobili dvojico, je svoj trenutek imel Domen, ki je navzočim zapel. Potem pa smo izvedeli, da se za glavno nagrado borita samo še Sandi in Matej, medtem ko je na tej točki Kristianu zmaga spolzela iz rok. "Ni mi hudo, ponosen sem nase, da sem pri teh letih dosegel, kar sem dosegel," je povedal in dodal: "Bom pa doma vsekakor pogrešal sotekmovalce."

Domen je v oddaji v živo poskrbel za glasbeni vložek. | Foto: Bojan Puhek Domen je v oddaji v živo poskrbel za glasbeni vložek. Foto: Bojan Puhek

Potem sta besedo dobila Matej in Sandi. Matej je povedal, da se namerava po šovu ustaliti in da bi si želel ustvariti družino. Sandiju pa je v objem priteklo njegovo dekle Alja, ki ji je odkrito povedal, da jo ima neizmerno rad in da je super punca. Alja je tudi imela le najlepše besede za Sandija. "Je bilo pa te štiri mesece zelo težko, močno sem ga pogrešala, kar lahko pove moja družina, ki me je morala prenašati. Tako da tudi moji družini velika hvala za razumevanje," je malo za šalo, malo zares povedala Alja.

Na koncu sta se za veliko zmago borila le še Sandi in Matej. | Foto: Bojan Puhek Na koncu sta se za veliko zmago borila le še Sandi in Matej. Foto: Bojan Puhek

Napetost je na tej točki dosegla vrhunec, kajti nezadržno se je bližal čas za razglasitev velikega zmagovalca Bara. "Bar si bom za vse življenje zapomnil kot res enkratno in neponovljivo izkušnjo. Niti za trenutek mi ni žal, da sem bil del tega," je povedal Sandi, s čimer se je strinjal tudi Matej: "Niti dneva, ki sem ga preživel tukaj notri, ne obžalujem."

V finalni oddaji se je na začetku za zmago potegovalo šest tekmovalcev, a na koncu je lahko zmagal le eden. In to je Sandi. | Foto: Bojan Puhek V finalni oddaji se je na začetku za zmago potegovalo šest tekmovalcev, a na koncu je lahko zmagal le eden. In to je Sandi. Foto: Bojan Puhek

Potem pa smo vendarle izvedeli, kdo je veliki zmagovalec Bara - in to je Sandi! "Vsem najlepša hvala. Tudi vsak drug, ki bi zmagal, bi si to zaslužil. Morda celo več kot zmaga in denar šteje celotna izkušnja, ki je bila res enkratna in neponovljiva," so bile prve besede ob zmagi.

Ne spreglejte