Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

Bar na Planetu pijača schweppes Coca Cola Bar

Sreda, 28. 11. 2018, 10.00

5 let, 4 mesece

Bar

Kako je nastal prvi tonik na svetu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

gin tonic | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Legendarni tonik, ki je nepogrešljiv posebej v poletnih mesecih in še bolj v kombinaciji z ginom, je nastal daljnega leta 1783, izumil pa ga je človek, ki je bil po poklicu urar. Presenetljivo?

Omenjeni tonik je že tako razširjen in vpet v naš vsakdan, da se niti ne vprašamo več, od kod izvira. Veliko vas ne ve, da je Schweppes izumil Nemec, Johann Jacob Schweppe iz Švice, ki je bil po poklicu urar. Ker pa so ga poleg ur zanimale tudi znanstvene vode in se je velikokrat preizkušal tudi v izumljanju novosti, mu je uspelo komercializirati proces, v katerem se vodi dodajo mehurčki. Ustvaril je prvo gazirano pijačo, dostopno vsem.

Vabljeni na predstavitev premium linije znamke Schweppes, ki bo danes ob 19. uri v Baru na Kongresnem trgu 3. Za glasbeno vzdušje bo skrbel Samuel Lucas.

Po desetih letih eksperimentiranja je gospod Johann izumil proces karbonizacije, ki je doživel takojšen uspeh. Podpirali so ga tudi zdravniki, zato so pijačo uporabljali tudi kot zdravilo za razne bolezni.

Po velikem uspehu Schweppesa so leta 1870 predstavili dva nova okusa – Schweppes Ginger Ale in Tonic Water. Zadnji je pripomogel k borbi proti malariji, saj mu je dodan kinin, alkaloid iz tropskega kininovca, ki so ga v takratnem času uporabljali kot zdravilo proti malariji. Kinin je tudi vzrok za grenak okus te popularne pijače.

Skozi leta so se razvijali še novi okusi, kot so Bitter Lemon, Bitter Orange in Clive. Ker pa so radi v koraku s časom, so tokrat razvili premium linijo pijače Schweppes, ki jo lahko okusite danes ob 19. uri na predstavitvi v Baru. Poleg novih okusov in koktajlov boste lahko uživali tudi ob glasbi Samuela Lucasa.
Samuel Lucas
Trendi Samuel Lucas: Najbolj mi je žal, da sem zamudil otroštvo svojih deklic
Ne spreglejte