Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2018,
15.05

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Natisni članek

Danijel Bešič Loredan zdravstvo volitve 2018

Ponedeljek, 23. 4. 2018, 15.05

5 let, 11 mesecev

Danijel Bešič Loredan gre na volitve: Želimo biti del vladne koalicije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Danijel Bešič Loredan | Foto STA

Foto: STA

Stranka GibanjeSkupajNaprej je po besedah predsednika Danijela Bešič Loredana pripravljena na nastop na predčasnih parlamentarnih volitvah, na katerih si želi doseči sedemodstotno podporo volivcev. Računajo na glasove neopredeljenih volivcev, po volitvah pa želijo postati del vladne koalicije.

"Uspelo nam je zbrati kompetentno skupino ljudi, prilagodili smo se zakonodaji, imamo vsebino, imamo kandidate," je na današnji novinarski konferenci poudaril Bešič Loredan. Gibanje je po njegovih besedah nastalo kot odziv na tisto, kar imamo danes v Sloveniji: zelo nizko politično kulturo in demokracijo, ki je zašla v slepo ulico.

Po besedah predsednika gibanja bodo v volilni kampanji "jahali" na treh točkah: zdravstvu, javnem sektorju in podjetništvu. Kot je dodal, je zdravstvo tista točka, ki najbolj bode v oči, med njihovimi zahtevami pa so sprejem interventnega zakona za skrajšanje čakalnih vrst, ukinitev svetov zdravstvenih zavodov ter enovit zakon o zdravstvenem sistemu.

Želijo doseči redefinicijo javnega sektorja

Spremembe v zdravstvu se bodo po besedah Bešič Loredana začele dogajati znotraj prihodnje koalicije, zato si v stranki po volitvah želijo postati koalicijski partner.

Na področju javnega sektorja pa želijo doseči redefinicijo javnega sektorja, enakovredno obravnavo vseh treh vej oblasti ter temeljito prenovo delovnopravne zakonodaje, je pojasnila predsednica sveta stranke Edita Dobaj. V program s področja podjetništva pa so po besedah predsednika programskega sveta Uroša Žajdele med drugim vključili skrb za mikro in mala podjetja.

Podpise podpore volivcev še zbirajo

GibanjeSkupajNaprej bo na volitvah nastopilo samostojno, pri čemer mora za vstop v volilno tekmo zbrati 800 podpisov volivcev - po sto v vsaki volilni enoti. Po besedah Bešič Loredana bodo s 50 do 60 kandidati nastopili v vseh 88 volilnih okrajih, podpise podpore volivcev pa še zbirajo.

Med kandidati, ki bodo nastopili na njihovi listi, je Bešič Loredan med drugim navedel ekonomistko Marjeto Kuhar in upokojenega nevrokirurga Marjana Koršiča.

Ne spreglejte