SiolNET. Novice Svet
7,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi izbruha zelo nalezljive bolezni 600 ljudi v karanteni. Maske so obvezne.

7,17

termometer

Maska | Ministrstvo za zdravje je poleg prepovedi izhodov uvedlo obvezno nošenje zaščitnih mask.  | Foto: STA
Ministrstvo za zdravje je poleg prepovedi izhodov uvedlo obvezno nošenje zaščitnih mask. Foto: STA

Zaradi izbruha ošpic v sprejemnem centru za begunce v berlinskem okrožju Reinickendorf so danes približno 600 tam nastanjenim ljudem začasno prepovedali izhod iz centra, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Z zelo nalezljivo boleznijo naj bi se okužila dva otroka.

"Težko je še bolj omejiti svobodo gibanja ljudi, ki že zdaj živijo v utesnjenih razmerah," je dejal predstavnik deželnega urada za begunce Sascha Langenbach in dodal, da bo treba hitro rešiti več izzivov, tudi v sodelovanju z ministrstvom za zdravje.

Nošenje mask je obvezno

Po njegovih besedah bodo morali čim prej zabeležiti starost vseh ljudi, ki so nastanjeni v centru, in dosledno preveriti, kdo od njih je bil cepljen proti ošpicam. Da bi ljudem lahko razložili položaj, bodo zaposlili tolmače za turščino, arabščino in farsi.

Langenbach je dejal, da so že sprejeli preventivne ukrepe za zaščito prebivalcev centra, ministrstvo za zdravje je poleg prepovedi izhodov uvedlo obvezno nošenje zaščitnih mask. Dodal je, da bodo ukrepi strogi, vendar je varnost na prvem mestu, pri čemer bo še vedno ustrezno poskrbljeno za prehrano in higieno.

Ošpice Novice Avstrija: zaradi porasta ošpic začeli kampanjo cepljenja Cepljenje Novice Cepiva, ki so rešila že na milijone življenj po svetu #video Bakterija Digisvet Superprenašalci bolezni: že dolgo vemo, koliko jih je, a še zdaj ne vemo, kdo so in zakaj so #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin