SiolNET. Novice Svet
2,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žalostna vest iz Maroka: deček, ujet v vodnjaku, žal ni preživel

2,64

termometer

maroko | Zapleteno reševalno akcijo so spremljali številni prebivalci afriške države. | Foto: Twitter
Zapleteno reševalno akcijo so spremljali številni prebivalci afriške države. Foto: Twitter

Po poročanju tujih medijev je petletni deček iz Maroka, ki je bil štiri dni ujet v vodnjaku, žal umrl. Novico o njegovi smrti so sporočili kmalu po tem, ko so ga po dolgi reševalni akciji izvlekli iz vodnjaka.

Reševanje je trajalo več dni. Začelo se je v soboto, ko so ga tamkajšnji mediji prepoznali kot Ryana, ki je pred štirimi dnevi padel v ozko odprtino 32 metrov globokega vodnjaka, poroča BBC News. 

Posnetek s kamere, ki so jo v četrtek spustili v vodnjak, je pokazal, da je deček živ in pri zavesti, od takrat pa o njegovem stanju ni bilo podatkov.

Zapleteno reševalno akcijo so spremljali številni prebivalci afriške države. Ceste okoli mesta Tamorot na severu so bile preplavljene z avtomobili in avtobusi, na tisoče ljudi je bodrilo reševalce.

Lokalni mediji so v soboto poročali, da so bili reševalci manj kot en meter od dečka, a je reševalno akcijo oviral strah pred erozijo tal. Menili so, da bi bila razširitev ozke odprtine vodnjaka nevarna, saj bi se na dečka lahko sprožili zemeljski plazovi kamnite in peščene zemlje. Namesto tega so buldožerji izkopali jamo v bližini. 

Nesreča se je zgodila, ko je oče popravljal vodnjak

Ryanov oče je v času nesreče popravljal vodnjak. "Za trenutek sem odvrnil pogled od njega in deček je padel v vodnjak," je v sredo povedal za lokalne medije.

Ryanova mama je v pogovoru za maroške medije s solzami v očeh med reševalno akcijo dejala: "Vsa družina ga je šla iskat. Potem smo ugotovili, da je padel v vodnjak. Še vedno upam, da ga bodo živega spravili ven."

V vodnjak so v četrtek spustili kamero, posnetki pa kažejo, da je bil deček živ in pri zavesti. Videli so, da je utrpel lažje poškodbe glave.

Reševalci so v vodnjak spustili tudi masko s kisikom, hrano in vodo, medtem ko je bila zdravniška ekipa na kraju pripravljena oskrbeti dečka. V pripravljenosti je bil tudi helikopter.

Lokalni mediji poročajo, da so pokrajinske oblasti spremljale reševanje in da je v akciji sodelovalo na desetine policistov, pomožnih sil in civilne zaščite. Danes pa so žal sporočili žalostno vest. 

deček vodnjak Maroko 04022022 Novice Petletnik padel v 32-metrski vodnjak, od dečka jih loči le še devet metrov #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin