Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
23.35

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

Natisni članek

letalstvo letala Lockheed Martin NASA

Petek, 12. 1. 2024, 23.35

3 mesece, 2 tedna

Zakaj bi lahko to letalo spremenilo letalsko industrijo? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

Nasa in korporacija Lockheed Martin sta predstavila nadzvočno letalo X-59, ki rešuje težavo, zaradi katere so v večini držav (tudi Sloveniji) komercialni nadzvočni poleti prepovedani. Največji problem nadzvočnih poletov je namreč hrup, posebej pri preboju zvočne hitrosti, ki se sliši kot zelo glasen pok. Novo letalo X-59 naj bi bilo predvsem zaradi revolucionarne oblike tako tiho, da do glasnih pokov ne bi prihajalo.

Dolg koničast nos letala predstavlja kar tretjino njegove skupne dolžine, druga prepoznavna lastnost letala X-59 so le stranska vetrobranska stekla. Piloti zato polet spremljajo prek visokoločljivostnih zaslonov.

letalo x-59 | Foto: Vse to naj bi pripomoglo k temu, da bi pri preboju zvočnega zidu namesto glasnega poka slišali več tišjih udarcev, pri Lockheed Martinu so jih nekoliko romantično poimenovali srčni utripi.

letalo x-59 | Foto: Lockheed Martin Foto: Lockheed Martin Letalo je sposobno leteti s hitrostjo 1,4 macha (1715 kilometrov na uro), kar pomeni, da lahko razdaljo med dvema mestoma prepotuje v polovičnem času običajnega komercialnega potniškega letala.

Letalo je eksperimentalno in ne bo nikoli prevažalo potnikov, revolucionarno pa je zato, ker pričakujejo, da bodo z njim dokazali, da je mogoče zasnovati letalo, sposobno izpolniti stroga merila na področju hrupa, zaradi katerih so komercialni nadzvočni poleti danes prepovedani.

letalo x-59 | Foto: Lockheed Martin Foto: Lockheed Martin

Če oziroma ko bodo komercialna nadzvočna letala lahko spet letela, strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko razdaljo med Londonom in New Yorkom preletela v zgolj treh urah. Razvoj visoko zmogljivih nadzvočnih letal nakazuje na možnost, da bi lahko to razdaljo celo prepolovili na uro in pol.

Nasa
Novice Praznično tudi v vesolju: to je v objektiv ujela Nasa
Asteroid Bennu
Novice Nasa razkriva vzorec z asteroida: vsebuje veliko vode in ogljika
Avtomoto Nadzvočno letalo, ki "tiho" prebije zvočni zid #foto

Ne spreglejte