SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Za tistega, ki uvede smrtno kazen, ni mesta v Evropski uniji"

1

termometer

Za predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja bi bila uvedba smrtne kazni na Madžarskem "razlog za ločitev".

"Za tistega, ki uvede smrtno kazen, ni mesta v Evropski uniji," je dejal v danes objavljenem intervjuju za nemški časnik Süddeutsche Zeitung.

Če bi Madžarska spet uvedla smrtno kazen, bi sledil spor z EU Kot je dejal Juncker, je smrtna kazen v nasprotju z njegovimi temeljnimi političnimi vrednotami, in če bi se madžarski premier Viktor Orban temu zoperstavil s ponovno uvedbo tega ukrepa, bi sledil spor, njegovo izjavo povzema madžarska tiskovna agencija MTI.

Orban je vprašanje smrtne kazni obudil že konec aprila in v EU je to nemudoma naletelo na ogorčen odziv. Madžarska je sicer smrtno kazen ukinila, ker je bil to eden od pogojev za njen vstop v EU leta 2004.

"Orban očitno ni seznanjen s termini psihologije in nevroznanosti" Juncker je v pogovoru za nemški časnik komentiral tudi to, da je pred kratkim Orbana pozdravil z nazivom "diktator". Kot je dejal, ga tako kliče že dve leti. "To je znak prijateljstva," je dejal.

Glede Orbanovega komentarja, da je načrt EU za kvote pri porazdelitvi beguncev norost, je dejal, da Orban "očitno ni seznanjen s termini psihologije in nevroznanosti, a mu tega ne gre zameriti", še poroča MTI.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin