Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vladimir Putin Ukrajina vojska vojaške vaje

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 13.16

8 let

Vladimir Putin ukazal konec vojaških vaj na meji z Ukrajino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski predsednik Vladimir Putin je ukazal konec vojaških vaj v ruskih regijah na meji z Ukrajino. Enotam je tudi ukazal, naj se vrnejo v vojašnice.

V Natu so se že odzvali, da še ne vidijo nobenih umikov ruskih vojakov, ki naj bi jih bilo po ocenah zavezništva na meji z Ukrajino že od konca marca več kot 40 tisoč.

"Konec načrtovanega spomladanskega vojaškega usposabljanja" Putin se je za umik vojakov odločil v regijah Rostov, Belgorod in Brijansk. Kot je dejal, gre za "konec načrtovanega spomladanskega vojaškega usposabljanja". Ruski predsednik je pohvalil tudi "prve stike med Kijevom in podporniki federalizacije" ter poskuse za vzpostavitev dialoga, so sporočili iz Kremlja.

Putin je sicer že nekajkrat v zadnjem mesecu in pol napovedal umik ruskih vojakov z mejnega območja z Ukrajino, vendar to v praksi ni pomenilo nobenega zmanjšanja vojaške prisotnosti na tem območju. Tudi tokrat je po oceni neimenovanega tiskovnega predstavnika Nata podobno, saj ne beležijo nobenih znakov umika.

Putin pa je prav tako pozval h končanju ukrajinske vojaške operacije na vzhodu Ukrajine in tudi k vrnitvi ukrajinskih vojakov v vojašnice.

Znova spopadi Ravno iz vzhodnoukrajinskega mesta Slavjansk pa znova poročajo o spopadih med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti. Po navedbah ukrajinskega obrambnega ministrstva je bil ubit en ukrajinski vojak, trije pa ranjeni, ko so jih blizu vojaške postojanke napadli proruski uporniki, ki so se skrivali v vrtcu.

"Teroristi so napad na svoj običajno zahrbten način izvedli iz vrtca blizu železniške postaje," so pri obrambnem ministrstvu zapisali v sporočilu. "Želeli so izzvati vojake, da bi poskušali uničiti vrtec," so še dodali.

Ne spreglejte