SiolNET. Novice Svet
1,57

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Večina Nemcev meni, da je zdravje Merklove njena zasebna stvar #video

1,57

termometer

Večina prebivalcev Nemčije meni, da nemški kanclerki Angeli Merkel, ki se je v zadnjem mesecu v javnosti trikrat borila s tresavico, ni treba javno objaviti podatkov o svojem zdravstvenem stanju, kaže anketa raziskovalnega inštituta Civey. Tako je odgovorilo 59 odstotkov vprašanih. Da bi morala kanclerka omenjene podatke razkriti, meni 34 odstotkov vprašanih, neodločenih pa je sedem odstotkov anketirancev.

Nemško kanclerko Angelo Merkel je tresavica prvič zajela 18. junija med sprejemom ukrajinskega premierja Volodimirja Zelenskega v Berlinu. Takrat so dogodek v njenem uradu pripisali dehidraciji, saj je bilo v nemški prestolnici zelo vroče.

Angela Merkel Novice Merklova med sprejemom danske premierke sedela #video

Merklova se je trikrat borila s tresavico

Devet dni zatem se je kanclerka pred javnostjo spet tresla, ko je nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier na berlinskem gradu Bellevue imenoval novo pravosodno ministrico Christine Lambrecht.

Tretjič se je s tresavico borila ta teden med sprejemom finskega premierja Anttija Rinneja. Kanclerka je, verjetno da bi se izognila tresavici, naslednji dan med sprejemom nove danske premierke Mette Frederiksen sedela. Kot je dejala, so nadaljnje tresavice posledica psihološkega predelovanja prvega napada.

Angela Merkel Novice Kamere znova ujele tresočo Angelo Merkel #video

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • drugomnenje / 13.07.2019. ob 17:53 +4 - 1

  Njeno zdravje naj kar bo njena stvar. Ni pa njena pravica, da je povabila milijon migrantov v Nemčijo, brez da bi jim uredila prevoz v Nemčijo. Zato so drli čez celo vrsto držav, ki niso izrekle vabila. Izkazalo se tudi je, da velika večina prišlekov ni zapolnila prostih delovnih mest. Merklova je povzročila nepopravljivo škodo Nemčiji in celotni Evropi, zato naj čimprej odide.

  +4 - 1
 • matjazzz / 14.07.2019. ob 09:33 0 0

  Ima pač parkinsonovo bolezen, želim ji, da se čim bolj uspešno zdravi. Je pa ena od pogrebnic Evrope brez meja. Očitno tudi začetnica razkroja ES, ki jo je podedovala v dobri kondiciji. In res ne vem kak hudič jo je popadel, da je v Evropo nekotrolirano, nezakonito pripeljala miljon ilegalnih migrantov iz vseh vetrov. Bili so od Albabancev, do Brazilcev, Pakistancev, Sircev......ZARADI nje so trpeli migranti, kakor tudi vsi ostali, ki so se srečevali s tem valom.

  0 0
 • fizik10 / 13.07.2019. ob 15:30 +1 - 3

  Pravilno!! Tudi pri nas so se pojavljala vprašanja o tem, ali mora predsednik razkriti svoje zdravstveno stanje širši javnosti in seveda Slovenci na forumih kot iz topa: "Pravica državljanov Slovenije je, da vemo za njegovo zdravstveno stanje". Sam osebno mislim, da je to neka intimna stvar, ki se me ne tiče. Tudi v primeru odpovedi zaradi zdravja, se bo zadeva uredila v skladu z zakonom. Opažam, da je glavnina nemškega volilnega telesa na višjem intelektualnem nivoju, kot slovenska...žal!!

  +1 - 3
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin