Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2020,
8.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

3

Natisni članek

ZDA Koronavirus

Četrtek, 30. 7. 2020, 8.35

3 leta, 8 mesecev

V ZDA že več kot 150 tisoč umrlih za covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

3

zda koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ZDA je za koronavirusno boleznijo 19 v zadnjem dnevu umrlo še 1.267 ljudi, s čimer je število smrtnih žrtev novega koronavirusa v sredo preseglo 150 tisoč, kažejo podatki Univerze Johnsa Hopkinsa. Potrdili so tudi več kot 68 tisoč novih okužb z novim koronavirusom. Med okuženimi je tudi kongresnik, zato so v predstavniškem domu od danes obvezne maske.

10:39

Na Kitajskem 105 novih okužb

09:29

V Avstraliji več kot 700 okužb

  • 10:39

    Na Kitajskem 105 novih okužb

    Kitajska je danes potrdila 105 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od aprila, so sporočile zdravstvene oblasti. Od vseh primerov so bili le trije uvoženi.

    Največ novih okužb, 96, so potrdili v severozahodni provinci Xinjian, kjer so prvo okužbo zabeležili v začetku meseca. Čeprav so uvedli številne stroge ukrepe za zajezitev širjenja, se razmere ne umirjajo.

    Še pet novih okužb pa so potrdili v severovzhodni provinci Liaoning, kjer so prvo okužbo potrdili v tovarni za predelavo morske hrane v Dalianu. Tudi v tem mestu so hitro uvedli številne stroge ukrepe, ki pa niso zajezili širjenja okužb. V povezavi z Dalianom so namreč novi koronavirus potrdili še v devetih drugih mestih. Še en nov primer pa so danes potrdili v Pekingu.

    Na Kitajskem se je z novim koronavirusom doslej okužilo nekaj več kot 84.100 ljudi, od tega je zaradi covida-19 umrlo okoli 4630 ljudi. (STA)

  • 09:29

    V Avstraliji več kot 700 okužb

    Avstralija je danes potrdila rekordno številnih okužb z novim koronavirusom in najbolj smrtonosen dan od začetka pandemije covida-19, potem ko se je virus začel širiti po domovih za starejše. Samo v zvezni deželi Viktorija so potrdili 13 smrti in 723 novih okužb, kar je precej nad državnim rekordom v ponedeljek, ko so potrdili 549 okužb.

    V Melbournu, prestolnici Viktorije, so že tretji teden v veljavi karantenski ukrepi in oblasti upajo, da bodo počasi spravile pod nadzor izbruh, a naraščajoče število novih okužb počasi razblinja te upe.

    Premier Viktorije Daniel Andrews je opozoril, da je porast okužb in smrti povezan predvsem s primeri v domovih za starejše. Večina umrlih je bila starejših od 70 let.

    Pozorni pa ostajajo po celi Avstraliji, saj so v zvezni deželi Queensland potrdili tri nove primere. V Sydneyju pa so zaprli številne šole, saj se bojijo, da so na poti neustavljivega izbruha. V Novem Južnem Walesu so sicer potrdili 18 novih primerov, kar je podobno kot prejšnje dni.

    Avstralija je bila ena najbolj uspešnih držav v boju proti koronavirusu, številna območja so ostala brez novih okužb ali pa jih je bilo malo. Bojazen pa vzbuja Melbourne, kjer že od sredine junije beležijo po več sto novih okužb. Skupno so v Avstraliji, kjer živi 25 milijonov ljudi, potrdili več kot 16.000 okužb in 189 smrti, piše STA.

Predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi je v sredo odredila, da morajo od danes vsi člani predstavniškega doma in osebje nositi zaščitne maske. Zagrozila je tudi, da bodo varnostniki vse, ki bodo to pravilo kršili, pospremili iz poslopja, piše STA.

Okuženi kongresnik maske ni uporabljal

Odločitev je sprejela, potem ko je republikanski kongresnik Louie Gohmert prek družbenega omrežja Twitter sporočil, da je okužen z novim koronavirusom ter da nima simptomov. Čeprav je bilo nošenje mask v predstavniškem domu doslej priporočeno, jih kongresnik iz Teksasa ni uporabljal. Nazadnje se je v torek udeležil zaslišanja pravosodnega ministra Williama Barra, piše STA.

ZDA, ki jih je pandemija bolezni covid-19 najhuje prizadela, so doslej zabeležile več kot 4,4 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 150.713 ljudi.

Trenutno najbolj prizadete so države na jugu in zahodu

Potem ko je v ZDA pozno spomladi število novih okužb že začelo upadati, zdaj nekatere ameriške zvezne države predvsem na jugu in zahodu beležijo porast okužb. Med njimi je tudi Florida, kjer je v zadnjem dnevu za boleznijo covid-19 umrlo 216 ljudi, kar je največ do zdaj. Skupno je v tej zvezni državi ta bolezen zahtevala 6300 življenj.

Ne spreglejte