Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
21.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nakupovanje razprodaje

Petek, 27. 11. 2015, 21.36

3 leta, 2 meseca

V ZDA razprodaje ob črnem petku znova sprožile pretepe in prerivanja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Običajno v čakalnih vrstah izjemno disciplinirani Američani se ob prazničnih razprodajah na črni petek po zahvalnem dnevu precej sprostijo in v tekmi za dobre popuste skorajda ne izbirajo sredstev.

Razprodaje na črni petek se zadnja leta začenjajo že v četrtek in trajajo čez vikend vse do ponedeljka, ko pride na vrsto črni ponedeljek za spletne razprodaje. Nekateri se v divjino razprodajne džungle podajo iz prave ali namišljene potrebe po lastništvu določenega kosa elektronike, oblačila, pohištva ali drugih reči, drugi si brez popustov kakšnih reči ne morejo privoščiti, nekateri pa gredo iz radovednosti po doživetju norišnice.

Daily News citira 36-letno pisateljico iz New Yorka, ki se je z mamo podala na nakupovalni maraton od četrtka zvečer pa do zgodnjih petkovih ur za komplet posteljnine za 50 dolarjev, obleko za nečakinjo, znižano s 74 na 25 dolarjev, in čokolade Godiva po osem dolarjev. "Živim v New Yorku in črnega petka doslej še nisem preizkusila. Želela sem le občutiti norišnico," je dejala in dodala, da je bilo res noro.

Po New Yorku pretepov niso opazili, med drugim pa se je izplačalo prerivati za igrače, ki jim cene hitro rastejo. Za 20 najbolj priljubljenih igrač naj bi bile cene letos za 36 odstotkov višje kot lani, to je okoli 65 dolarjev, zato je črni petek dan za nakupe.

Skupno bodo za praznike zapravili več kot 500 milijard dolarjev Nacionalno maloprodajno združenje ZDA ocenjuje, da bo do konca tega tedna zapravljalo 135,8 milijona ljudi, kar je približno dva milijona več kot lani. Že v četrtek se je denarja skušalo znebiti 30 milijonov ljudi, danes pa jih bo to storilo še 99,7 milijona. Združenje za celotno praznično nakupovalno sezono glede na lani pričakuje 3,7-odstotno rast prodaje, ki naj bi skupaj dosegla 630,5 milijarde dolarjev.

Ne spreglejte