Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
19.11

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Ukrajina Rusija

Sobota, 11. 11. 2023, 19.11

6 mesecev, 1 teden

V Rusiji po iztirjenju vagonov vlaka uvedli preiskavo zaradi suma terorizma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
iztirjenje, vlak | Na ruskih železnicah so od začetka ruske invazije v Ukrajini februarja lani zabeležili že več poskusov sabotaže. Moskva je odgovornost zanje večkrat pripisala Kijevu. Glede odgovornosti za današnji incident se v Rusiji še niso izrekli. (Fotografija je simbolična.) | Foto Shutterstock

Na ruskih železnicah so od začetka ruske invazije v Ukrajini februarja lani zabeležili že več poskusov sabotaže. Moskva je odgovornost zanje večkrat pripisala Kijevu. Glede odgovornosti za današnji incident se v Rusiji še niso izrekli. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Shutterstock

V ruski regiji Rjazan južno od prestolnice Moskva se je danes iztirilo več vagonov tovornega vlaka. Oblasti so po poročanju tujih tiskovnih agencij sprva sporočile, da domnevajo, da je šlo za sabotažo, kasneje pa so sprožile preiskavo zaradi suma terorizma.

Po navedbah ruskega preiskovalnega odbora je iztirjenje povzročila improvizirana eksplozivna naprava. Iztirilo se je 19 vagonov tovornega vlaka, od tega jih je bilo v incidentu 15 poškodovanih. Okoliščine dogodka še preiskujejo.

Ruske železnice so sporočile, da je bil v iztirjenju ranjen en zaposleni. Iztirjenje je po njihovih navedbah posledica posredovanja nepooblaščenih oseb na progi, podrobnosti pa niso razkrili.

Na ruskih železnicah so od začetka ruske invazije v Ukrajini februarja lani zabeležili že več poskusov sabotaže. Moskva je odgovornost zanje večkrat pripisala Kijevu. Glede odgovornosti za današnji incident se v Rusiji še niso izrekli.

Slovenska provinca Marijinih sester čudodelne svetinje
Novice Štiriindvajsetletna Ukrajinka: Tukaj je bila vojna. Iskala sem se. V Sloveniji sem se odločila, da bom sestra. #foto #video
vojna v Ukrajini
Novice Ukrajina tarča novih ruskih napadov z droni in raketami
Ne spreglejte