Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2020,
7.32

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Natisni članek

Donald Trump karantena vojska ZDA

Sreda, 7. 10. 2020, 7.32

3 leta, 6 mesecev

V karanteni tudi večji del ameriškega vojaškega vrha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Mark Milley | Preventivno je v karanteni tudi načelnik generalštaba oboroženih sil ZDA Mark Milley. | Foto Reuters

Preventivno je v karanteni tudi načelnik generalštaba oboroženih sil ZDA Mark Milley.

Foto: Reuters

Zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom je od torka v karanteni večji del štaba združenih poveljstev oboroženih sil ZDA z načelnikom generalštaba Markom Milleyjem na čelu. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri tesnem sodelavcu ameriškega predsednika Donalda Trumpa Stephenu Millerju.

Ameriški vojaški vrh je v karanteni zaradi okužbe admirala Charlesa Raya, namestnika poveljnika obalne straže. Z njim so bili kolegi generali in admirali skupaj v petek v Pentagonu v tako imenovanem bunkerju, v ponedeljek pa je bil admiralov test na novi koronavirus pozitiven. Ray je bil 27. septembra v Beli hiši na vojaški proslavi.

Še vedno ni znano, kdaj natančno se je okužil Trump

Proslava je bila le dan po slovesnosti ob imenovanju kandidatke za ameriško vrhovno sodnico Amy Coney Barrett, na kateri naj bi se okužili številni udeleženci, med njimi tudi ameriški predsednik Donald Trump. Kdaj natančno se je Trump okužil, ni znano, ker njegovi zdravniki ne želijo razkriti, kdaj je imel zadnji negativni test na novi koronavirus.

Kdaj natančno se je Trump okužil z novim koronavirusom, ni znano, ker njegovi zdravniki ne želijo razkriti, kdaj je imel zadnji negativni test. | Foto: Reuters Kdaj natančno se je Trump okužil z novim koronavirusom, ni znano, ker njegovi zdravniki ne želijo razkriti, kdaj je imel zadnji negativni test. Foto: Reuters

Okužbo so pri Trumpu uradno potrdil zgodaj zjutraj v petek. Nato so ga odpeljali v bolnišnico, iz katere se je v ponedeljek zvečer, ko je bil še vedno kužen, preselil nazaj v Belo hišo. V Trumpovem krogu je zdaj okuženih že najmanj 34 ljudi.

Okužbo potrdili tudi pri Trumpovem svetovalcu

Z novim koronavirusom se je do torka zvečer v ZDA okužilo 7,5 milijona ljudi, zaradi bolezni covid-19 pa jih je umrlo 211 tisoč. Med okuženimi je poleg Trumpa in ameriške prve dame Melanie Trump ter številnih uslužbencev Bele hiše od torka tudi Trumpov svetovalec Stephen Miller, ki je sporočil, da je v karanteni. Njegova žena Katie Miller, ki je direktorica komunikacij pri ameriškem podpredsedniku Miku Penceu, je bolezen covid-19 prebolela že maja, poroča STA.

Ne spreglejte