Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 3. 2021,
19.36

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Koronavirus šola protesti Italija

Nedelja, 21. 3. 2021, 19.36

3 leta

V Italiji protestirali proti zaprtju šol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Zaprte šole v Italiji | V Italiji so zaradi porasta okužb z novim koronavirusom v ponedeljek spet zaprli šole. | Foto Reuters

V Italiji so zaradi porasta okužb z novim koronavirusom v ponedeljek spet zaprli šole.

Foto: Reuters

Na osrednjih trgih v 35 italijanskih mestih je danes več tisoč staršev, učencev in učiteljev protestiralo proti po njihovem mnenju nepotrebnem zapiranju šol zaradi epidemije bolezni covid-19. Gre za prve večje proteste proti vladi premierja Maria Draghija, ki je svoj mandat nastopil februarja.

Protestniki v Rimu so nosili kape norčkov, s čimer so hoteli opozoriti na vpliv zaprtja šol na izobrazbo. V Milanu so protestniki sporočila pustili naslonjena na šolskih torbah na tleh. Število udeležencev na protestih je bilo povsod omejeno v skladu s protikoronskimi pravili, poroča STA.

Angela Merkel
Novice Nemčija zaradi naraščanja okužb podaljšuje ukrepe

Šole zaradi naraščanja okužb spet zaprle svoja vrata

Večina šol na vseh stopnjah je v Italiji zaprta od ponedeljka, ko je italijanska vlada zaostrila ukrepe v prizadevanjih za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom. Zaradi tega mora več milijonov staršev delati od doma ali plačevati za varstvo otrok. Študenti medtem nadaljujejo šolanje od doma.

Nacionalna mreža Odprte šole, ki je v Rimu organizirala protest, je poudarila, da želijo doseči, da bi šole dobile status nujnih javnih uslug, ki bi jih zato morali takoj odpreti. Od začetka pandemije so v okviru ukrepov šole na različnih stopnjah odpirali in zapirali, na splošno pa so imeli v Italiji manj pouka v šolah kot v večini evropskih držav.

Vlada zaprtje šol utemeljuje z naraščanjem okužb, predvsem z bolj nalezljivo angleško različico novega koronaviusa, ki je bolj pogosta med mlajšimi. Draghi je v petek obljubil, da bodo šole takoj spet odprli, ko bodo razmere to dopuščale, poroča STA.

Ursula von der Leyen
Novice London: Ustavitev izvoza AstraZenece bi škodila ugledu EU

 

Ne spreglejte