Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2023,
15.01

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

tanker vojna Rusija Ukrajina

Sobota, 5. 8. 2023, 15.01

8 mesecev, 3 tedne

528. DAN VOJNE V UKRAJINI

V domnevnem ukrajinskem napadu ob Krimu zadet ruski tanker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
tanker | O napadu na tanker Sig so poročale tudi ruske oblasti. Zadet naj bi bil v petek ob 22.20 po srednjeevropskem času južno od Kerške ožine. Ruski mediji navajajo, da je bila v napadu poškodovana strojnica, vsi člani posadke pa so jo odnesli brez poškodb. | Foto Reuters

O napadu na tanker Sig so poročale tudi ruske oblasti. Zadet naj bi bil v petek ob 22.20 po srednjeevropskem času južno od Kerške ožine. Ruski mediji navajajo, da je bila v napadu poškodovana strojnica, vsi člani posadke pa so jo odnesli brez poškodb.

Foto: Reuters

V domnevnem ukrajinskem nočnem napadu v Kerški ožini ob polotoku Krim je bil zadet ruski tanker, so danes potrdili viri iz ukrajinske varnostne službe SBU. O napadu plovila so poročale tudi ruske oblasti, ki trdijo, da je bila poškodovana strojnica, vsi člani posadke pa so jo odnesli brez poškodb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poudarki dneva:

15.00 V domnevnem ukrajinskem napadu ob Krimu zadet ruski tanker

15.00 V domnevnem ukrajinskem napadu ob Krimu zadet ruski tanker

"Ponoči je SBU razstrelila Sig, ogromen tanker Ruske federacije, ki je prevažal gorivo za ruske vojake," je sporočil ukrajinski vir in dodal, da je bila v sodelovanju z ukrajinsko mornarico uspešno izvedena posebna operacija, v kateri je bil uporabljen podvodni dron, opremljen z eksplozivi. Vir je zadeto plovilo opisal kot "enega najmočnejših tankerjev Ruske federacije".

O napadu na tanker Sig so poročale tudi ruske oblasti. Zadet naj bi bil v petek ob 22.20 po srednjeevropskem času južno od Kerške ožine. Ruski mediji navajajo, da je bila v napadu poškodovana strojnica, vsi člani posadke pa so jo odnesli brez poškodb.

Vlačilci so medtem že prispeli na prizorišče napada in trenutno rešujejo plovilo ter črpajo vodo, ki je prodrla skozi luknje tankerja. Ladja kljub poškodbam še naprej prosto pluje po vodi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi napada je bil za približno tri ure ustavljen promet na mostu prek Kerške ožine, ki povezuje celinsko Rusijo s polotokom Krim, ki si ga je Moskva nezakonito priključila leta 2014. Proti napadenemu tankerju pa so sicer ZDA že uvedle sankcije, ker naj bi dobavljal gorivo ruskim silam v Siriji.

Nočni napad je že drugi domnevni ukrajinski napad s podvodnimi droni v zadnjih 24 urah, potem ko so viri iz SBU v petek sporočili, da je bila v napadu v Novorosijsku močno poškodovana ruska transportna ladja. Ruska črnomorska flota je sicer tarča ukrajinskih napadov od začetka ruske invazije na Ukrajino februarja lani, ti pa so se v zadnjih tednih okrepili.

Vladimir Putin
Novice Putin prosi za pomoč #video
Ukrajinski vojaki na minskem polju
Novice Rusko "čudežno orožje", ki je upočasnilo ukrajinsko protiofenzivo
Volodimir Zelenski
Novice Zelenski priznal: Tako se borimo med protiofenzivo
Ne spreglejte