SiolNET. Novice Svet
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Celovcu zaporna kazen mlademu Slovencu zaradi prekupčevanja z drogo

1,88

termometer

avstrijska policija
Slovenec je bil očitno iskana osebnost - s pripornim nalogom so ga iskali tako v Sloveniji kot v Švici. Pred tem je bil v Sloveniji že šestkrat obsojen zaradi kraje in ropa. Zaradi prekupčevanja prepovedanih drog pa zaenkrat še ni sedel. Foto: STA

Avstrijsko deželno sodišče v Celovcu je na zaporno kazen obsodilo Slovenca in Hrvata zaradi prekupčevanja več kilogramov marihuane. Dvaindvajsetletni slovenski državljan, ki je bil sicer že večkrat obsojen zaradi kaznivih dejanj, je bil obsojen na tri leta in pol zapora, 24-letni Hrvat pa na leto in pol.

Mladi Slovenec je glede na razsodbo od februarja do maja letos predal skupno 36 kilogramov marihuane, od tega 8,9 kilograma 24-letnemu hrvaškemu državljanu. Oba so 27. maja zalotili pri predaji droge in oba sta dejanje priznala.

Na drugi strani je bil 24-letni Hrvat, sicer rojen v Celovcu, v Avstriji že obsojen zaradi prekupčevanja z drogo. Obsojen je bil na osem mesecev zapora pogojne kazni, a je v času preizkusne dobe zagrešil novo kaznivo dejanje.

Zalotili so ga pri predaji droge

Slovenec je po poročanju APA na sodišču pojasnil, da je zaradi finančne stiske pristal na prevoz droge, za kar naj bi dobil tisoč evrov. Drogo je vedno prevzel v določenem smetnjaku v Celovcu in pošiljko nato odpeljal na določeno parkirišče. Tam je čakal v avtomobilu, marihuana pa je bila v prtljažniku. Na ta način je naprej predal 27 kilogramov marihuane, pri četrti predaji pa so ga prijeli. Kdo mu je dal drogo, na sodišču ni želel izdati. Dejal je, da bi se s tem spravil v nevaren položaj.

Soobtoženi je na drugi strani pojasnjeval, da ima težave z odvisnostjo in da je skušal s preprodajanjem marihuane zaslužiti dovolj za kokain.

Dvaindvajsetletniku je grozilo od enega do 15 let zapora. Sodnica pa se je na koncu tudi na podlagi tega, da je priznal kaznivo dejanje, odločila za izrek treh let in pol zapora. Štiriindvajsetletniku pa je prisodila leto in pol zapora. Sodba še ni pravnomočna.

droga zaseg 020921 Novice Osumljencu iz Ljubljane zasegli kokain, heroin, gotovino in še ukradeni kolesi #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin