Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
19. 5. 2020,
12.09

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

ZDA

Torek, 19. 5. 2020, 12.09

4 leta, 4 mesece

Zanimiva poslovna ideja

V času koronavirusa ljudem ne zmanjka "norih" idej #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Medtem ko so v Sloveniji gostinski lokali in bari že odprli vrata, so razmere v ZDA še nekoliko bolj zaostrene. Vseeno v svetovnih medijih odmeva ideja dveh gostincev iz Marylanda, ki sta dala narediti posebne mize, zadeva pa je videti tudi zelo zabavna.

V gostilni Fish Tales Bar & Grill v Ocean Cityju sta lastnika naročila prav posebne mize, ki stranke na neki način prisilijo, da vzdržujejo varnostno razdaljo in se ne približajo drug drugemu na manj kot dva metra. To je še ena v vrsti zanimivih idej, za katere se odločajo gostinci.

V omenjenem lokalu so naredili posebne mize. Te so videti kot gramofonske plošče in so na koleščkih. Gostje se lahko sprehodijo na parkirišče restavracije in se na tak način tudi družijo. Po besedah lastnikov so ljudje že začeli uporabljati inovativne mize, a sami si vseeno najbolj želijo, da bi čim prej sprostili vse ukrepe in začeli normalno delati.

Ljudje se ob tem zabavajo

Shawn in Donna Harman sta lastnika, ki sta prišla na zanimivo idejo. "Mislim, da je ta novost zanimiva, zabavna in hkrati priložnost za zanimivo fotografijo," je za CNN povedal Shawn Harman, ki je prepričan, da te mize tudi olajšajo delo osebju v restavracijah. "Če obe mizi postavite skupaj, razdalja med gostoma ostane dva metra, poleg tega je še zabavno," je dodal Shawn, ki mu je mize izdelal sorodnik. Upa, da bo v prihodnje dobil dodatna naročila.

V nekaterih zveznih državah v ZDA so restavracije že odprte, vendar mora biti razdalja med mizami dva metra, medtem ko v nekaterih državah lahko hrano vzamejo s seboj.

cepivo koronavirus
Novice Je rešitev, ki jo čaka ves svet, že na vidiku?
Koronavirus v Braziliji
Novice Virus ne pojenja, na pomoč kličejo zdravnike iz tujine #video
Brazilija
Novice Bolnišnice tik pred zlomom. Bo pomagala stroga karantena? #foto #video
Ne spreglejte