Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
18. 4. 2018,
12.15

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Natisni članek

nesreča nesreča letalo Boeing noad

Sreda, 18. 4. 2018, 12.15

6 let

Umrla potnica, ki jo je ob eksploziji potegnilo iz letala #foto #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Potnica, ki je sedela ob oknu letala, ko je razneslo motor, je danes umrla, poročajo ameriški mediji. Letalo je moralo zaradi dogodka prisilno pristati v Philadelphii.

Novinarka: Nataša Jager Radin / Video: Planet TV


Letalo boeing 737 ameriške letalske družbe Southwest, ki je bilo na poti iz New Yorka v Dallas, je zasilno pristalo v Philadelphii, potem ko je kmalu po vzletu razneslo levi motor. Deli motorja so razbili eno od letalskih oken, pri tem pa je eno od potnic delno potegnilo iz letala. Sopotnikom jo je uspelo potegniti nazaj v kabino.

Southwest | Foto: Reuters Foto: Reuters

Glasen pok in kisikove maske

Prvi izsledki preiskave so pokazali, da je manjkal del pri motorju aviona oziroma je odpadel. Našli so ga 112 kilometrov stran od Philadelphie. Celotna preiskava bi lahko trajala od 12 do 15 mesecev.

Potniki na avionu so povedali, da so slišali glasni pok, nato pa so se spustile kisikove maske.

Southwest | Foto: Reuters Foto: Reuters

Umrla podpredsednica banke Wells Fargo

Ameriški mediji zdaj poročajo, da je potnica, šlo naj bi za podpredsednico banke Wells Fargo Jennifer Riordan, umrla.

Američani imajo novo letalsko junakinjo

Letalo je pilotirala in z njim uspešno pristala nekdanja mornariška pilotka Tammie Jo Shults. Primerjajo jo s slavnim pilotom družbe US Airways Sullyjem Sullenbergom, ki je leta 2009 s potniškim letalom pristal na reki Hudson, potem ko so mu kanadske gosi med letom uničile motor. Potniki poročajo, da je bila Shultsova "hladna kot špricer", ko je kontroli leta poročala o manjkajočem motorju in težavah, medtem pa mirno vodila letalo proti tlom.

Hvaležni potniki so jo že razglasili za ameriško junakinjo, čeprav letalska družba Southwest uradno še ni sporočila njene identitete. Rešila je življenja 148 osebam. Shultsova je bila ena od prvi pilotk ameriške vojne mornarice in ena prvih, ki so lahko letele z mornariškim lovskimi letali F/A-18 hornet.

Vojaška pilotka je hotela postati že od otroštva, ki ga je preživljala v bližini zračnega oporišča v Novi Mehiki. Pot do pilotske kabine vojaškega letala je bila težavna, saj je uvodoma niso jemali resno, vendar je ostala trmasta in prepričana, da ji sanj ne bodo preprečili samo zato, ker je ženska.

Eksplozija se je zgodila na višini približno deset tisoč metrov, nato pa je začelo letalo hitro izgubljati višino, dokler ga pilot ni stabiliziral na višini okoli tri tisoč metrov.

Zračni pritisk je potnico potegnil proti oknu, rešili pa so jo sopotniki in jo zvlekli na varno, dokler se pritisk v kabini in zunaj ni izravnal.

Southwest | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ne spreglejte