Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2023,
18.53

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

kriminalistična preiskava preiskava Slovenija Hrvaška Europol

Sreda, 24. 5. 2023, 18.53

11 mesecev

Europol v Sloveniji preiskuje organiziran kriminal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Europol | Domnevajo, da je hudodelska združba na obmejnem območju med BiH in Hrvaško proizvajala večje količine prepovedanih drog.  | Foto Reuters

Domnevajo, da je hudodelska združba na obmejnem območju med BiH in Hrvaško proizvajala večje količine prepovedanih drog.

Foto: Reuters

V okviru velike mednarodne kriminalistične preiskave, ki poteka na območju Slovenije, Hrvaške, Nizozemske, Nemčije in Belgije, so v sodelovanju z Europolom v sredo zjutraj po vsej Hrvaški prijeli več ljudi, poročajo hrvaški mediji. Prijeli so več oseb, osumljenih tihotapljenja več kot 100 kilogramov kokaina in heroina, več kot 100 kilogramov hašiša ter tihotapljenja vojaškega strelnega orožja in razstreliva.  

V Nemčiji, na Nizozemskem in v Belgiji poteka velika kriminalistična akcija, v kateri sodeluje tudi Europol. Na GPU so potrdili, da tudi slovenska Policija sodeluje v kriminalistični preiskavi. Več informacij zaradi interesa preiskave trenutno ne morejo podati.

Da preiskava poteka tudi v Sloveniji, so za STA potrdili na Generalni policijski upravi (GPU). Več informacij bo GPU razkrila v prihodnjih dneh. Hrvaška tiskovna agencija Hina poroča, da gre za združbe, ki naj bi tihotapile drogo v Zahodno Evropo.

Mednarodno policijsko akcijo koordinira hrvaška policija skupaj z Europolom, v kateri sodeluje več držav in urad DEA (ameriški urad za boj proti drogam) v Zagrebu, poroča hrvaški Dnevnik. 

Nekateri osumljenci v sosednjih državah so obtoženi umorov zaščitenih prič in visokih policijskih uradnikov, še poročajo s Hrvaške, preiskave pa potekajo v stanovanjskih in drugih prostorih na območju zagrebške, sisaško-moslavaške, primorsko-goranske in krapinsko-zagorske policijske uprave. 

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je za Hino sporočilo, da so bile aretacije in preiskave izvedene v sodelovanju z Europolom in organi pregona iz Hrvaške, Slovenije, Nemčije, Nizozemske, Belgije in drugih držav Evropske unije.

Portal sarajevskega časnika Dnevni avaz pa piše, da naj bi bili tarča akcije člani kriminalnega klana iz Velike Kladuše, še poroča Hina.

preiskava, droge, orožje
Novice Novomeški kriminalisti izvedli hišne preiskave in pridržali več oseb #foto
Narodni muzej Ljubljana
Novice Zoper družino Boljkovac vložena ovadba zaradi ponarejenih likovnih del
Lorcan Byrne
Novice Nekdanji pripadnik specialnih enot: Pojma nimamo, kdo so ti ljudje
Operacija, Europol, specialci
Novice Gora denarja in mamil: Europol razbil ogromno kriminalno združbo
lisice
Novice V Srbiji v policijski akciji aretirali okoli 70 domnevnih članov kriminalnih skupin

 

Ne spreglejte