Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2023,
10.57

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

prepovedane droge Novo mesto policija

Sreda, 24. 5. 2023, 10.57

11 mesecev, 1 teden

Novomeški kriminalisti izvedli hišne preiskave in pridržali več oseb #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
preiskava, droge, orožje | Za kazniva dejanja kazenski zakonik določa kazen zapora od enega do desetih let,  če  pa  je  dejanje storjeno v hudodelski združbi, pa kazen zapora od petih do petnajstih let. | Foto PU Novo mesto

Za kazniva dejanja kazenski zakonik določa kazen zapora od enega do desetih let, če pa je dejanje storjeno v hudodelski združbi, pa kazen zapora od petih do petnajstih let.

Foto: PU Novo mesto

Novomeški kriminalisti so zaključili obsežno preiskavo hudodelske združbe, ki je odjemalcem v Posavju preprodajala trde droge. V ta namen so v torek izvedli 25 hišnih preiskavah, v katerih so del droge tudi zasegli. Združbo sta vodila Posavca, je v izjavi medijem povedal pomočnik vodje novomeških kriminalistov Matjaž Štern.

V večmesečni preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je hudodelska združba delovala od začetka leta 2022 do maja letos, vodila sta jo 21- in 26-letnik. Drogo sta nabavljala od različnih ponudnikov na področju Ljubljane in jo nato preko dveh preprodajalskih mrež dobavljala končnim uporabnikom na področju Posavja. Pri tem si je združba pridobila večjo premoženjsko korist.

Zasežena droga.  | Foto: PU Novo mesto Zasežena droga. Foto: PU Novo mesto

Preiskavo so zaključili v torek, ko so na območju Brežic, Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Celja opravili 25 hišnih preiskav za 27 osumljencev, od katerih jih je 11 še vedno v policijskem pridržanju.

Člani hudodelske združbe so po besedah pomočnika vodje novomeških kriminalistov stari od 21 do 66 let. Med njimi je tudi zapornik, ki prestaja večletno zaporno kazen in je omenjena kazniva dejanja izvrševal med prostimi izhodi.

Zaseženo orožje. | Foto: PU Novo mesto Zaseženo orožje. Foto: PU Novo mesto

V hišnih preiskavah je policija zasegla večjo količino prepovedanih drog, kot so kokain, heroin, amfetamini in MDMA.

preiskava, droge, orožje | Foto: PU Novo mesto Foto: PU Novo mesto

Zasegli so tudi denar, elektronske naprave in dva kosa nelegalnega orožja s pripadajočim strelivom, ter motorno kolo, s katerim je združba kupovala in prodajala drogo.

V preiskavi so kriminalisti po besedah Šterna uporabili tako klasične preiskovalne metode kakor tudi prikrite preiskovalne ukrepe. | Foto: PU Novo mesto V preiskavi so kriminalisti po besedah Šterna uporabili tako klasične preiskovalne metode kakor tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Foto: PU Novo mesto

Za kazniva dejanja, ki so jih v hudodelski združbi izvrševali osumljenci, je zagrožena kazen zapora od petih do 15 let, je še povedal Štern.

preiskava, droge, orožje | Foto: PU Novo mesto Foto: PU Novo mesto

slovenska policija
Novice Padel s strehe nakupovalnega središča in umrl
slovenska policija
Novice Pri vzvratni vožnji s tovornjakom prevozil motoristko, ki je takoj umrla
Ne spreglejte