SiolNET. Novice Svet
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump zaradi položaja predsednika ZDA izgubil precej premoženja

0,40

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Revija Forbes ocenjuje, da je bivši predsednik ZDA Donald Trump izgubil več sto milijonov dolarjev, ker ob prevzemu predsedniškega položaja leta 2017 ni odprodal svojega premoženja, kot so mu svetovali strokovnjaki za etična vprašanja. Od leta 2017 do letos naj bi se vrednost Trumpovega premoženja zmanjšala s 3,5 na 2,4 milijarde dolarjev.

Če bi poslušal nasvete in premoženje odprodal ter denar vložil v sklade, ki sledijo borznemu indeksu S&P 500, bi bil tudi po plačilu davkov danes bogatejši za 500 milijonov dolarjev. Trumpova znamka je namreč zaradi njegovega obnašanja na položaju predsednika ZDA utrpela veliko finančno škodo, poroča STA.

Vrednost hotelov in drugih poslov z njegovim imenom naj bi se v štirih letih zmanjšala za 163 milijonov dolarjev, stolpnica na 57. ulici na Manhattnu naj bi izgubila 217 milijonov dolarjev vrednosti, podobno je bilo z drugimi posli. Njegov hotel v Washingtonu blizu Bele hiše je po 20. januarju praktično prazen.

Jill Biden Trendi Ameriško prvo damo Jill Biden kritizirajo zaradi izbire hlačnih nogavic

Trump je sicer nekaj služil s tem, da je prosti čas preživljal na svojih posestvih doma in po svetu, kjer je vladi zaračunaval stroške, vendar je bilo to premalo, da bi nadomestil izgube. Nepremičninski analitiki v ZDA ocenjujejo, da je Trump svojemu imenu naredil škodo za najmanj prihodnjih 20 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin