Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2018,
20.49

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump volitve v ZDA 2016

Sreda, 3. 1. 2018, 20.49

6 let, 3 mesece

"Trump je po zmagi na volitvah prebledel, Melania pa je jokala"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

melania trump, donald trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Newyorški milijarder Donald Trump ni nikoli zares verjel, da bo novembra 2016 zmagal na volitvah in postal predsednik ZDA, v svoji novi knjigi na podlagi številnih virov iz Trumpove predsedniške kampanje razkriva ameriški novinar Michael Wolff.

Wolff trdi, da se v Trumpovi kampanji niso preveč obremenjevali z etičnimi vprašanji ali kršitvami zakonov, saj niso nikoli pričakovali, da bodo zmagali. V skladu z ameriško demokratično politično tradicijo se s poražencem volitev pač nihče več ne ukvarja.

Melania jokala, vendar ne od sreče

"Kmalu po osmi uri zvečer na volilno noč, ko je začelo kazati, da lahko Trump resnično zmaga, je njegov sin Donald mlajši povedal prijateljem, da je oče videti, kot da je videl duha. Melania je jokala, vendar ne od sreče," med drugim piše Wolff v knjigi z naslovom Ogenj in bes: Znotraj Trumpove Bele hiše.

Trump naj bi se pripravljal, kako bo svoj volilni poraz spremenil v veliko slavo in pomagal svojim otrokom, da postanejo mednarodne zvezde.

Nekdanji politični strateg Bele hiše Steve Bannon je Wolffu povedal, da se je v eni uri, potem ko se je zavedel, da bo res zmagal, zgodila velika preobrazba. Najprej Trump ni mogel verjeti, nato je prebledel, na koncu pa je samega sebe prepričal, da si je zmago zaslužil in da je povsem sposoben opravljati delo predsednika ZDA.

Napoved predčasnega konca Trumpove vladavine

Wolffova knjiga vsebuje tudi napoved predčasnega konca Trumpove vladavine. Bannon, ki je Trumpovo odpoved direktorju FBI Jamesu Comeyju označil za največjo politično napako stoletja, je namreč namignil, da bo posebni tožilec Robert Mueller povozil Trumpovega sina Donalda mlajšega. Bannon naj bi namreč verjel, da se Muellerjeva preiskava ruske afere osredotoča na pranje denarja iz Trumpovih poslov po svetu in Donald mlajši naj bi imel pri tem veliko masla na glavi.

Na zapise v knjigi se je že odzval Trump, ki je dejal, da je Bannon izgubil pamet. "Steve Bannon nima nič z mano ali mojim predsedovanjem. Ko je bil odpuščen, ni izgubil le službe, izgubil je pamet," je Trump zapisal v sporočilu za javnost.

"Steve je bil uslužbenec, ki je delal zame, ko sem že osvojil nominacijo in premagal 17 kandidatov, ki jih pogosto opisujejo kot najbolj nadarjeno moštvo, zbrano v republikanski strani," je nadaljeval.

"Zdaj, ko je ostal sam, se Steve uči, da zmagovati ni tako lahko, kot je videti po moji zaslugi. Steve je naredil zelo malo za našo zgodovinsko zmago, ki so jo prinesli pozabljeni možje in žene te države," je še zapisal.

Ne spreglejte