SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tekmeci z vsemi topovi nad Trumpa

0

termometer

Na zadnjem soočenju pred t. i. super torkom sta se Marco Rubio in Ted Cruz spravila nad Donalda Trumpa, ki je slavil na treh od štirih dozdajšnjih primarnih volitev.

Osrednja tema soočenja v Teksasu so bile imigracije, zdravstvo in nagovarjanje latinskih volivcev, a se je, podobno kot na dozdajšnjih soočenjih, kmalu spremenilo v glasno izmenjavanje osebnih zmerljivk.

"Če ne bi podedoval 200 milijonov dolarjev, veste, kje bi bil Donald Trump? Prodajal bi ure na Manhattnu," je v eni izmed izmenjav žaljivk zabrusil Rubio, ki je bil na dozdajšnjih primarnih volitvah največkrat drugi za Trumpom.

Republikanski kandidati so se očitno zavedli, da lahko Trump zares dobi republikansko predsedniško nominacijo, a je verjetno že prepozno, piše BBC. Več kot dve uri sta senatorja Rubio in Cruz izmenično napadala milijarderja iz New Yorka. Napadala sta ga zaradi njegove dvoličnosti, dvomila o njegovi kredibilnosti za konservativnega kandidata, bila kritična do pomanjkanja podrobnosti v njegovih politikah ter zaradi njegovega rohnenja oziroma nič kaj vljudnega načina govorjenja.

Rubio je Trumpu očital tudi neuspeli poskus spletne univerze in mu očital, da najema tuje delavce, namesto da bi na svojih gradbenih projektih dajal delo Američanom. "Zaposlil sem na desettisoče ljudi. Ti nisi zaposlil nikogar," mu je odvrnil Trump.

Rubio in Cruz sta pod velikim pritiskom, da s prvega mesta sklatita Trumpa, preden njegova prednost postane prevelika. V torek, 1. marca, bodo primarne volitve potekale v kar 11 zveznih državah, v anketah Trump vodi kar v desetih izmed njih.

Trump ima po štirih primarnih volitvah 82 republikanskih delegatov, Cruz 17, Rubio pa 16. Za osvojitev strankine nominacije jih je treba osvojiti 1.237. Uradno bodo republikanci kandidata izbrali na konvenciji, ki bo med 18. in 21. julijem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin