Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2012,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

John McAfee ZDA

Ponedeljek, 10. 12. 2012, 12.35

8 let

Tehnološki milijonar se želi vrniti v ZDA in živeti normalno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
John McAfee se še vedno nahaja v Gvatemali, kjer je iz centra za pridržanje z neposrednim prenosom prek računalnika odgovarjal na nekatera vprašanja.

Ustanovitelj računalniškega podjetja John McAfee je še vedno v centru za pridržanje v glavnem mestu Gvatemale, v neposrednem prenosu iz centra, kjer ima tudi svoj računalnik, pa je povedal, da se želi vrniti v ZDA, kjer bi poskusil zaživeti normalno. "Rad bi udobno živel vsak dan, ribaril bi, plaval in užival v letih, ki mi še ostajajo," je povedal v videoposnetku, ki si ga lahko pogledate spodaj. V videoposnetku pa odgovarja še na nekatera druga vprašanja, ki naj bi mu jih poslali novinarji.

McAfee brezpogojno zatrjuje, da se ne sme vrniti v Belize McAfee, ki je ustvaril istoimenski antivirusni program, sicer vztrajno zatrjuje, da ni ubil svojega soseda Georgea Faulla, za umor katerega bi ga želela belizejska policija izprašati. Ta ga namreč ni obtožila še ničesar, želeli pa bi ga temeljiteje izprašati, da bi odkrili morilca njegovega soseda, s katerim sta bila v sporu zaradi njegovih štirih psov. "Nikakor se ne smem vrniti v Belize," je prepričan McAfee, ki je povedal, da bi bil zadovoljen tudi, če bi lahko šel v Veliko Britanijo, kjer se je pravzaprav rodil. "Če me bodo deportirali, se mi bodo zgodile slabe stvari," je prepričan McAfee.

"Jedel nisem dva dni, pil sem tudi zelo malo tekočine. Prvič po številnih letih pa sem neprestano kadil. Ko sem vstal, sem omedlel in se ob tem udaril v glavo," je o hospitalizaciji pred nekaj dnevi razkril 67-letni tehnološki milijonar. Njegov odvetnik je najprej povedal, da so ga v bolnišnico odpeljali zaradi bolečin v prsih, nato je povedal, da je bil blizu živčnega zloma. McAfee je sicer v Gvatemalo pribežal s pomočjo svojega 20-letnega belizejskega dekleta Samanthe Vanegas, zdaj pa upa, da se bosta lahko oba ustalila v ZDA.

Na sodišču so vložene tri pritožbe McAfeejev odvetnik Telesforo Guerra je sicer razkril, da je vložil tri ločene pritožbe, s katerimi bo poskušal svoji stranki zagotoviti, da ostane v Gvatemali in da ga oblasti ne deportirajo v Belize. Kar nekaj dni bo trajalo, preden bo sodišče obravnavalo vse tri pritožbe, je za CNN povedal Guerra.

McAfee je bil sicer na begu vse od začetka novembra, ko je bil njegov sosed, ameriški podjetnik Gregory Faull, ustreljen, belizejska policija pa ga išče le zato, da bi ga zaslišala. McAfee je prepričan o zaroti in o tem, da ga bodo ubili, če se preda belizejskim oblastem.

Ne spreglejte