SiolNET. Novice Svet
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Taval po ulicah in strašil ljudi: zdaj že pije iz stekleničke #video

0,42

termometer

tiger
Tigra sta domnevna lastnika zadrževala doma. po več neuspelih iskalnih akcijah so ga izsledili po dobrem tednu. Foto: Reuters

Po dobrem tednu je policija našla devetmesečnega bengalskega tigra z imenom India, ki je taval po ulicah Houstona zvezne države Teksas in strašil domačine. Lastnika sta to 80-kilogramsko, sicer največjo živečo divjo mačko, zadrževala kar doma.

Gia in Victor Cuevas sta tigra zadrževala v svoji hiši, kljub temu da predpisi to prepovedujejo. Bengalski tiger sodi med ogrožene vrste, predvsem zaradi lova in razdrobljenosti življenjskega okolja.   

''V nobenem primeru takšne živali ne bi smeli zadrževati v svojem  gospodinjstvu. Komaj devetmesečni tiger ima že zdaj 80 kilogramov in lahko bi povzročil veliko škode, če bi se tako odločil," je dejal načelnik Policijske uprave Houston Ron Borza.

Cuevasa sta jo dobro odnesla, brez globe in kazenske ovadbe, čeprav je Victor Cuevas že stari znanec policije. Sumijo, da je vpleten v tihotapljenje eksotičnih živali, a sam je poudaril, da ima tigra rad in da zanj skrbi.

Tigra v resnici niso našli, je še dejal policijski načelnik Borza, ampak ga je oblastem nekdo predal. Podajalo naj bi si ga več ljudi, zato je bila iskalna akcija večkrat neuspešna. Tiger se počuti dobro, je še povedal Borza, zanj pa bodo poskrbeli v zavetišču Murchison blizu Houstona.

  vrt Novice Neurje opustošilo živalski vrt #video slon2 Novice Množična smrt: strela pokončala 18 indijskih slonov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin