Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
30. 3. 2016,
10.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,78

1

Natisni članek

ugrabitelj Letalo

Sreda, 30. 3. 2016, 10.43

6 let, 6 mesecev

Talec pojasnil, zakaj se je fotografiral z ugrabiteljem

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,78

1

Ko se je že izkazalo, da ugrabitelj egiptovskega letala ni terorist, temveč je le hotel priti do nekdanje žene, je svet presenetila fotografija ugrabitelja z nasmejanim talcem.

Izkazalo se je, da je na fotografiji ob ugrabitelju, Egipčanu Seifu El Din Mustafi, 26-letni Britanec Ben Innes, zdravstveni in varnostni inšpektor. Za britanske medije je povedal, da se je vračal s službenega potovanja, ko je bilo letalo ugrabljeno. Za fotografiranje ob ugrabitelju, ki je pilota prisilil, da je z letalom pristal na Cipru, se je odločil, ker je hotel pobliže videti domnevni pas z eksplozivom: "Rekel sem si, da če je bomba prava, potem tako ali tako nimam česa izgubiti."

Innes je bil eden izmed treh potnikov in štirih članov posadke, ki jih je ugrabitelj na letalu zadrževal do konca, preden se je predal policiji. Izkazalo se je, da bomba ni prava. "Preprosto sem odmislil previdnost. Eden izmed članov posadke je prevajal, ko sem ugrabitelja vprašal, če bi lahko z njim posnel selfie. Samo skomignil je z rameni, češ v redu, zato sem se postavil zraven njega in se nasmehnil v fotoaparat, stevardesa pa je naredila fotografijo. To je gotovo najboljši selfie vseh časov," je povedal Innes, ki se je za poziranje odločil po približno pol ure čakanja v skoraj praznem letalu.

Innes je sklepal, da bomba ni prava. "Po fotografiranju sem se vrnil na svoj sedež in premišljeval o svoji naslednji potezi," je dejal.

Varnostni strokovnjaki so bili do Innesove poteze kritični, sorodniki in prijatelji pa so nanj ponosni. "Samo Ben bi lahko naredil selfie! #ponosna," je na Twitterju zapisala njegova sorodnica, preden je tvit izbrisala. Innesova mati Pauline pa je opozorila, da fotografija pravzaprav ni selfie, saj je vidno, da je ni naredil Innes.

Divji možakar, ki ni niti malo sramežljiv
Fotografijo, ki je obšla svet, je Innes z letala poslal svojim prijateljem v Veliki Britaniji, ob tem pa zapisal: "Veste, da vašega fanta boli k***c!! Poglejte novice, fantje!!!". Prijatelji nad nenavadno potezo Innesa niso bili preveč presenečeni. Njegov sostanovalec je za Mail povedal, da je omenjena poteza povsem v skladu z Innesovim značajem, češ da je "divji možakar", ki se ne ustavi pred ničemer in ni niti malo sramežljiv.

Ugrabitelju grozi do deset let zapora
Sodišče na Cipru je ugrabitelju, ki mu grozi do deset let zapora, danes podaljšalo pripor za osem dni. Obtožen je ugrabitve, nelegalnega posedovanja eksploziva in grožnje z nasiljem.

Ne spreglejte