SiolNET. Novice Svet
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ta jed je v Nemčiji po priljubljenosti izpodrinila currywurst

0,97

termometer

Kebab | Razlike se kažejo tudi med spoloma. Večini žensk je ljubši kebab, moški pa so prednost dali svinjskim klobasam, čeprav je bila razlika med jedema pri njih majhna. 43 odstotkov moških namreč daje prednost klobasam, 42 pa kebabu. | Foto: Reuters
Razlike se kažejo tudi med spoloma. Večini žensk je ljubši kebab, moški pa so prednost dali svinjskim klobasam, čeprav je bila razlika med jedema pri njih majhna. 43 odstotkov moških namreč daje prednost klobasam, 42 pa kebabu. Foto: Reuters

Slavna svinjska klobasa na žaru, prelita s paradižnikovo mezgo in posuta s curryjem, poznana pod imenom currywurst, v Nemčiji ni več najbolj priljubljena hitra prehrana. Nedavna anketa britanskega inštituta za javnomnenjske raziskave YouGov namreč ugotavlja, da je Nemcem zdaj ljubši doner kebab.

Približno 45 odstotkov anketirancev je na vprašanje, katera od jedi jim je najljubša, odgovorilo, da je to kebab, okoli 37 odstotkov pa je dejalo, da imajo raje svinjske klobase. Preostalih približno 15 odstotkov pa se ni odločilo za nobeno od omenjenih dveh klasik hitre prehrane, ki ju prodajajo skorajda na vsakem vogalu v državi.

Nyesha Arrington Planet TV “Hrana mora biti včasih tudi takšna, da pogreje srce,” pravi kuharska mojstrica

Klobase so bistveno bolj priljubljene pri starejši generaciji

Anketa prav tako ugotavlja, da so klobase bistveno bolj priljubljene pri starejši generaciji, med anketiranci, starimi od 18 do 24 let, pa se jih je 57 odstotkov odločilo za kebab, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Razlike se kažejo tudi med spoloma. Večini žensk je ljubši kebab, moški pa so prednost dali svinjskim klobasam, čeprav je bila razlika med jedema pri njih majhna. 43 odstotkov moških namreč daje prednost klobasam, 42 pa kebabu.

trgovina, izdelki, police Novice V sedmem popisu košarica živil nekoliko dražja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin