Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2016,
18.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,98

11

Natisni članek

Danilo Türk

Sreda, 13. 4. 2016, 18.11

6 let, 7 mesecev

Stroka: Türkov nastop v OZN korekten, a brez presežka. Nekateri naši politiki so bili veliko slabši.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,98

11

V nastopu Danila Türka bi si želel nekoliko več barvitosti, več poudarka pri idejah, ki mu veliko pomenijo, in več vzpostavljanja očesnega stika s kolegi, s čimer bi izrazil odprtost in dialog, pravi strokovnjak za javno nastopanje Edvard Kadič.

Nekdanji predsednik republike Danilo Türk je danes v New Yorku opravil zaslišanje v Generalni skupščini Združenih narodov ob kandidaturi za mesto generalnega sekretarja ter organizacije. Kako se je odrezal?

Edvard Kadič, strokovnjak za javno nastopanje:

 | Foto:

Njegov nastop je bil predvsem zelo nevtralen, brez posebne izrazitosti pri posameznih idejah. S stališča neverbalne komunikacije bi si želel nekoliko več barvitosti, več poudarjanja pri idejah, ki mu veliko pomenijo in nekoliko več vzpostavljanja očesnega stika s kolegi, s čimer bi izrazil odprtost in dialog.

Sam nastop je bil korekten, predvsem se dobro zaveda položaja in teže medijske izpostavljenosti v tem primeru, zato je kar nekajkrat gibanje svojih rok, ko ga je bilo preveč, umiril in vrnil v naučeno pozo, v kateri sta dlani sklenjeni pred telesom. Dal bi mu oceno štiri. Bilo je korektno, tako kot mora biti, a brez presežka.



Alenka Vidic, agencija Propiar:

 | Foto:

Ni bilo nobenega presenečenja. Ves čas je bil zelo diplomatski in prepričljiv. Nastopal je umirjeno. Njegov glas je izžareval prepričljivost.

Nič drugačen ni bil kot sicer. Zelo profesionalno je izpeljal zadevo. Videlo se je, da je zelo pripravljen.

Ni bilo opaziti, da bi bil v katerem koli trenutku presenečen ali da ne ve, kaj povedati. Z vidika nastopa se je dobro držal.

Od ena do pet bi mu dala oceno štiri. S strani naših politikov smo videli že mnogo slabše nastope v nekem tujem okolju. Vidi se, da ima kilometrino.

 

 

 



Andreja Jernejčič, direktorica podjetja za piar in javno nastopanje Lin&Nil:

Andreja Jernejčič | Foto:

Poudariti moram, da bi to moral biti nacionalni projekt, v katerem lahko dobimo vsi. To je pomembna zgodba. Mi se moramo vprašat, kaj kandidatura Türka pomeni za vso državo in kakšno podporo da država temu. Menim, da je to, kar je dosegel Danilo Türka, prestiž države in se je treba drugače obnašati. Pustiti naše notranje zgodbe in pomisliti, kaj je za državo najboljše. Odgovor je preprost: 'Da je izvoljen.'

Ali država stoji za tem ali je to zasebni projekt? Vsekakor s tem lahko dobimo vsi, če pa ne dobimo, ima slabe posledice za vse nas. To je izjemno dobro za Slovenijo, če uspe. Ozko gledano glede nastopa pa lahko dodam, da je bil suveren, odgovori preudarni, vključena je bila osebna nota, vsebinsko celostno zavzeto, preudarnost pa je kazal tudi z neverbalno komunikacijo.

Ne spreglejte