Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2024,
18.46

Osveženo pred

3 ure, 37 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Natisni članek

Nemčija zapor

Sreda, 16. 10. 2024, 18.46

3 ure, 37 minut

Strojnik, ki je doma kastriral ljudi, mora v zapor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,43
Kastracija, sterilizacija | Moški, ki je krivdo priznal, je v svojo obrambo povedal, da je želel ljudem pomagati in da je imel denar pri tem postransko vlogo. | Foto Shutterstock

Moški, ki je krivdo priznal, je v svojo obrambo povedal, da je želel ljudem pomagati in da je imel denar pri tem postransko vlogo.

Foto: Shutterstock

Sodišče je v torek 75-letnega Nemca, ki je brez ustrezne izobrazbe na kavču domače dnevne sobe izvajal kastracije, obsodilo na tri leta in deset mesecev zapora, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V sedmih primerih je bil obsojen za prizadejanje hudih telesnih poškodb. Po izobrazbi je moški sicer strojni operater.

Obtožbe segajo v leto 2015. Žrtve naj bi 75-letniku iz Erfurta plačale, da jih je kastriral. Na zahtevo strank je moški odstranjeval tudi prste na nogah in spolne ude. Več "pacientov" je na sodišču pričalo, vendar jih večina ni izrazila zanimanja za kaznovanje obsojenca.

Krivdo je priznal: "Ljudem sem želel pomagati"

V obrazložitvi sodbe piše, da so se žrtve same obrnile nanj in ga prosile za pomoč. Med drugim naj bi jih zanimal prvi korak operacije za spremembo spola ali soočanje z bolečinami v predelu genitalij. Moški, ki je krivdo sicer priznal, je v svojo obrambo povedal, da je želel ljudem pomagati in da je imel denar pri tem postransko vlogo.

Sodišča to ni prepričalo. "S to obsodbo želimo vsekakor preprečiti, da bi drugi sledili temu zgledu," je dejal sodnik Udo Tietjen. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Ne spreglejte