Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
8.24

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

orožje Joe Biden strelski pokol ZDA

Sobota, 22. 6. 2024, 8.24

2 tedna, 6 dni

Strelski pohod v ZDA: trije mrtvi in deset ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
ameriška policija | V ZDA je bilo letos že najmanj 234 množičnih strelskih napadov. | Foto Reuters

V ZDA je bilo letos že najmanj 234 množičnih strelskih napadov.

Foto: Reuters

Strelski napad v živilski trgovini v Fordyceu, mestu v ameriški zvezni državi Arkansas, je v petek zahteval tri življenja, deset ljudi pa je bilo ranjenih. V posredovanju policije je bil ranjen tudi napadalec, ki ga bodo obtožili umorov, poroča ameriška televizija ABC.

Napad v mestu, okoli sto kilometrov oddaljenem od Little Rocka, je po navedbah policije zahteval življenja treh civilistov, osem jih je bilo ranjenih, poleg tega sta bila lažje ranjena tudi dva policista. V posredovanju policije je bil lažje ranjen tudi strelec.

Policija je kasneje identificirala napadalca kot 44-letnega Travisa Eugena Poseyja iz mesta New Edinburg. O napadu so obvestili guvernerko Arkansasa Sarah Huckabee Sanders in predsednika ZDA Joeja Bidna.

V ZDA je bilo letos že najmanj 234 množičnih strelskih napadov, poroča organizacija Gun Violence arhiv. V tej statistiki so upoštevali napade, v katerih so strelne rane utrpeli najmanj štirje ljudje.

Vrhovno sodišče potrdilo zakon o prepovedi dostopa do orožja družinskim nasilnežem

Medtem je vrhovno sodišče ZDA v petek potrdilo zvezni zakon, ki osebam s prepovedjo približevanja zaradi nasilja v družini prepoveduje posedovanje strelnega orožja.

Odločitev konservativnega sodišča, ki se je do zdaj redno postavljalo na stran orožja, je prijetno presenetila zagovornike večjega nadzora nad orožjem, poročajo ameriški mediji.

policija, Hrvaška, hrvaška policija
Novice Dvojni umor na Hrvaškem: sin ubil mamo in očeta
Ne spreglejte