SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Streljanje med deložacijo v Zagrebu (video)

1

termometer

V glavnem mestu Hrvaške so okoli 10.30 odjeknili streli. Drama se je končala, ko se je moški, ki naj bi ga z družino deložirali in se je zaprl v stanovanje, sam predal policiji.

Moški, 45-letni Teofil Kožulu, se je predal okoli poldneva. Približno uro in pol pred tem je streljal na policijo in sodnega izvršitelja.

Deložacija naj bi bila izvedena zaradi davčnega dolga Kožula, ki je zaradi nestrinjanja z izselitvijo poklical policijo.

Kožulova žena naj bi, ko so potrkali na vrata stanovanja, policijo in sodnega izvršitelja spustila v stanovanje, Kožul pa je odšel v sobo in se vrnil s pištolo ter začel streljati po stanovanju. Po informacijah nekaterih hrvaških medijev naj bi streljal s kalašnikovko. Kožul, veteran hrvaške vojne, ima po besedah znancev dovoljenje za pištolo.

Kožul se je skupaj z ženo in 14-letnim otrokom zaprl v stanovanje in ni hotel oditi. V stanovanju naj bi bila tudi policist in sodni izvršitelj. "Nočemo zapustiti stanovanja, ker ni razloga za deložacijo. Vse nas bom vrgel v zrak!" je Kožul povedal enemu od novinarjev, a se je nato le predal, preden bi policija vdrla v stanovanje.

Ulico sredi Zagreba, kjer so odjeknili streli, so zasedli pripadniki posebnih policijskih enot in nujne pomoči. Zavarovane so tudi sosednje ulice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin