SiolNET. Novice Svet
1,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Številke ne lažejo: pandemije še niti približno ni konec

1,56

termometer

Koronavirus, Covid-19
Število umrlih zaradi covid-19 se na svetovni ravni približuje 600.000. Foto: Getty Images

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da je bilo v 24-urnem obdobju med soboto in nedeljo po svetu zabeleženih 230.370 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je rekordno dnevno povečanje od začetka pandemije. Največ novih okužb je bilo v ZDA, Braziliji in Južni Afriki. Zadnji dnevni rekord je bil postavljen 10. julija.

Alojz Ihan Novice Ihan: Ljudje se delajo junake in se ne zavedajo, kaj lahko sledi

Število smrtnih žrtev zaradi Covid-19 ostaja stabilno, in sicer zaradi bolezni dnevno umre okrog 5000 ljudi, je v svojem dnevnem biltenu zapisala WHO. Statistika temelji na uradno potrjenih podatkih držav, poroča STA.

Vseh odkritih okužb že krepko prek 10 milijonov

Število vseh potrjenih primerov okužbe s koronavirusom se je v nedeljo približalo 13 milijonom. V zadnjih sedmih mesecih od izbruha pandemije je zaradi Covid-19 po vsem svetu umrlo več kot 565.000 ljudi.

Epidemija koronavirusa je najhujša v Združenih državah Amerike. Do zdaj so odkrili že 3,3 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 137.000 ljudi. Število primerov se sicer še naprej hitro zvišuje - samo v sredo so zgolj v zvezni državi Arizoni odkrili več novih primerov kot v celotni Evropski uniji, ki ima 60-krat toliko prebivalcev. Epidemija koronavirusa je najhujša v Združenih državah Amerike. Do zdaj so odkrili že 3,3 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 137.000 ljudi. Število primerov se sicer še naprej hitro zvišuje - samo v sredo so zgolj v zvezni državi Arizoni odkrili več novih primerov kot v celotni Evropski uniji, ki ima 60-krat toliko prebivalcev. Foto: Reuters

Število potrjenih primerov Covid-19 v Evropi znaša 2.907.654, število smrtnih žrtev pa 203.285. V 24-urnem obdobju med soboto in nedeljo se je število primerov povečalo za 18.804, število smrti pa za 448.

Trump maska Novice Trump se je v javnosti prvič pojavil z masko #video Covid-19 Aplikacija Digisvet Znano je, do kdaj dobimo aplikacijo za obveščanje o okužbah Rovinj Istra Novice Skok okužb v Istri, skupno na Hrvaškem 50 novih primerov Jelko Kacin Novice V Sloveniji v soboto 14 novih okužb Barbados Novice Zvijača, s katero se izogibajo ukrepom. Žal samo za bogate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin