SiolNET. Novice Svet
5,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na poslopjih slovenske, avstrijske in češke vlade zaplapola izraelska zastava

5,97

termometer

Izraelska zastava
Foto: Siol.net

V znak solidarnosti z Izraelom je vlada na poslopju vlade na Gregorčičevi ulici poleg slovenske in evropske izobesila tudi izraelsko zastavo, je na Twitterju danes sporočila vlada. "Obsojamo teroristične napade in stojimo ob strani Izraelu", so ob tem zapisali. Izraelsko zastavo so danes izobesili tudi v Avstriji in na Češkem. Medtem predsednik Borut Pahor ni naklonjen izražanju stališč države z izobešanjem zastav drugih držav.

V znak solidarnosti z Izraelom so izraelsko zastavo danes izobesili tudi v Avstriji in na Češkem. Avstrijski kancler Sebastian Kurz je sporočil, da so na poslopjih vlade in zunanjega ministrstva v Avstriji danes izobesili izraelsko zastavo v znak solidarnosti z judovsko državo. Ostro je obsodil napade proti Izraelu z območja Gaze.

"Zastava je znak naše popolne solidarnosti z ženskami, otroki in moškimi, ki vsak dan iščejo zatočišča pred zračnimi napadi na Izrael," je še poudaril Kurz.

''Obsojam napade na Izrael z območja Gaze, ki trajajo že dneve. Izrael ima pravico do obrambe,'' je o solidarnostni kampanji z izobešanjem izraelske zastave dejal Kurz, za kar se mu je izraelski premier Benjamin Netanyahu že zahvalil.

V izraz solidarnosti z Izraelom je izraelsko zastavo danes izobesil tudi češki predsednik Miloš Zeman na svoji uradni rezidenci na praškem gradu. Postavil jo je na mesto evropske zastave.

Pahor proti izobešanju zastav drugih držav

Na Twitterju se je odzval tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki se mudi na obisku v Srbiji. Med drugim je zapisal, da ni naklonjen izražanju stališč države glede mednarodnih vprašanj z izobešanjem zastav drugih držav.

Da ni naklonjen "navijaškemu izobešanju zastav", je tvitnil tudi predsednik DZ Igor Zorčič. "Slovenija bi morala v oboroženih konfliktih zasledovati nevtralno držo in podpirati iniciative za pogajanja in doseganje miru," je dodal.

Solidarnost izražajo v tednu, ko med Izraelom in skrajnimi palestinskimi skupinami z območja Gaze poteka medsebojno obstreljevanje, ki je zahtevalo na palestinski strani več kot sto življenj, na izraelski pa sedem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin