SiolNET. Novice Svet
2,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenec na prizorišču, kjer je bil teroristični napad: Prijatelj je slišal strele in kričanje #video

2,05

termometer

V bližini ene od mošej, kjer se je na Novi Zelandiji zgodil teroristični napad, živi Slovenec Jan Pivk. "Sam strelov nisem slišal, je pa bil grozen občutek, ko sem odhajal domov in so bile vse ceste prazne. Policisti so zaprli celotno območje," je za Planet dejal Pivk.

12345678 Novice Napadalec pred strelskim pohodom na Novi Zelandiji poslušal četniško pesem #video #foto

Mesto Christchurch na Novi Zelandiji je pretresel teroristični napad v dveh mošejah, kjer je umrlo 49 ljudi, še okoli 40 pa jih je bilo ranjenih. V zvezi z napadom so aretirali štiri ljudi.

V bližini mošeje, 800 metrov stran, živi tudi Slovenec Jan Pivk, ki je bil v času napada v službi.

"V času napada sem bil v službi. V bližini mošeje dela prijatelj, ki je slišal strele in kričanje ljudi. Skupaj z delavci na gradbišču so morali za dve uri v en prostor, potem pa so jim sporočili, da nevarnosti ni več," razlaga Pivk, ki je skupaj s prijateljem na Novo Zelandijo prišel pred štirimi meseci.

pasica | Foto:

"Ko sem odhajal domov, so bile vse ulice prazne"

Jan Pivk na Novi Zelandiji živi štiri mesece. | Foto: Printscreen Zimbio Jan Pivk na Novi Zelandiji živi štiri mesece. Foto: Printscreen Zimbio Pivk je bil v času napada v drugem delu mesta, oddaljenem 20 minut, in strelov ni slišal. "Sam strelov nisem slišal, je bil pa grozen občutek, ko sem odhajal domov in so bile vse ceste prazne. Policisti so zaprli celotno območje," pravi Pivk.

Pravi, da ima Nova Zelandija zelo dobro urejeno obveščanje. Ko se je zgodil napad, so jih iz službe obvestili, naj se zadržujejo v hišah.

"Nikoli ne moreš vedeti, kje se bo zgodilo"

Na poti domov sta imela kar nekaj težav, saj so bile številne ulice zaprte. "Nisva mogla do doma po ulicah, kjer greva običajno. Bilo je veliko policistov in rešilcev. Čutil si paniko v mestu," je v pogovoru prek Skypa še dejal Pivk.

Ga bo zdaj kaj bolj strah? "Ne. Nova Zelandija kaj takšnega ni pričakovala. Ne moreš vedeti, kje se bo zgodilo. Lahko bi se tudi v Sloveniji," zaključuje Pivk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin