Slovaška koalicijska stranka po umoru novinarja zahteva predčasne volitve

Najmanjša slovaška koalicijska stranka Most-Hid je po umoru novinarja Jana Kuciaka in njegove zaročenke v ponedeljek zvečer zahtevala razpis predčasnih volitev, v nasprotnem primeru bo zapustila koalicijo. Stranka meni, da so predčasne volitve nujne za razrešitev politične krize, v kateri se je Slovaška znašla po umoru novinarja pred dvema tednoma.

Kuciak je preiskoval korupcijo na Slovaškem ter pripravljal prispevek o povezavah med italijansko mafijo in ljudmi blizu Fica.

Kuciak je preiskoval korupcijo na Slovaškem ter pripravljal prispevek o povezavah med italijansko mafijo in ljudmi blizu Fica. Foto: Reuters

27-letnega Kuciaka in njegovo zaročenko so ustrelili in ubili na njunem domu v kraju Velka Mača blizu Bratislave.

Brez podpore stranke Most-Hid vladajoča stranka Smer-SD premierja Roberta Fica in skrajno desna Slovaška nacionalna stranka ne bosta prestali nezaupnice vladi, ki jo je v ponedeljek zahtevala opozicijska liberalna stranka Svoboda in solidarnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Najbolj množični protesti na Slovaškem po koncu komunizma

Most-Hid vztraja pri razpisu predčasnih volitev, čeprav je notranji minister Robert Kalinak po petkovih množičnih protivladnih protestih v ponedeljek odstopil. Petkovi protesti proti slovaški vladi z zahtevami po učinkoviti preiskavi Kuciakovega umora so bili najbolj množični protesti na Slovaškem po koncu komunizma v Vzhodni Evropi pred tremi desetletji.

Kuciak je preiskoval korupcijo na Slovaškem ter pripravljal prispevek o povezavah med italijansko mafijo in ljudmi blizu Fica. Ta je koalicijsko vlado oblikoval po volitvah leta 2016 in vse obtožbe zanikal. Nedokončan prispevek so objavili po Kuciakovem umoru 26. februarja.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • nebosa / 13.03.2018. ob 17:14

    ti bedak. a slovaska Vlada pa lahko sodeluje s mafijo in ubija ljudi?? kje ti zivis? Na luni?

  • mateju@yandex.com / 13.03.2018. ob 12:40

    soroševi plačanci rušijo vse kar ne podpira načrtne bastardizacije evropejcev skladno z kalergi načrtom.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno