Skrivnostna meglica s plaže pregnala obiskovalce

S plaže na jugovzhodu Anglije so v nedeljo zaradi skrivnostne rumenkaste meglice evakuirali obiskovalce. Zdravniško pomoč je zaradi težav z dihanjem, pekočih oči in bruhanja poiskalo okoli 200 ljudi.

Obiskovalce so s plaže Birling Gap evakuirali, ko se je tam nenadoma sredi vročega in jasnega dneva pojavila skrivnostna meglica.

Policija je prve prijave dobila popoldne s plaže Birling Gap, kjer je zaradi draženja oči in grla tožilo okoli 50 ljudi. Kemični oblak se je nato premikal vzhodno ob obali do Bexhilla, je sporočila policija. Zdravniki v zaščitnih oblekah so v posebej za to postavljenih šotorih nedaleč stran oskrbeli okoli 200 ljudi, ki so imeli težave z dihanjem in pekočimi očmi ter so bruhali.

Policija v Sussexu je sporočila, da preiskava o nastanku kemične meglice poteka, vzroka pa za zdaj še niso našli. Domnevajo, da je prišla z morja, a to še ni potrjeno. Ob podobnih pojavih v preteklosti so domnevali, da so kemikalije prišle iz industrijskih obratov v Franciji.

Gasilci in reševalci so sporočili, da po vsej verjetnosti ni šlo za klor. Po navedbah policije so bile posledice meglice sicer neprijetne, a niso bile resne.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • Rafko / 28.08.2017. ob 13:01

    V Hočah bodo v bodoče tudi razne meglice.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano